ΗΠΑ: Σημείωμα για το τρίτο τεύχος του αναρχικού περιοδικού «Wildfire»

Μας φαίνεται ταιριαστό να κυκλοφορήσουμε αυτό το τεύχος τώρα, μες στον Δεκέμβρη. Μετά την επιστολή φυλακισμένων αναρχικών στην Ελλάδα και το κάλεσμα για διεθνή δραστηριοποίηση, ο Μαύρος Δεκέμβρης μαίνεται, γράφοντας τη μνήμη των πεσόντων συντρόφων μας με λόγια, πανό, πέτρες και φωτιά. Σε αυτό το πνεύμα, αφιερώνουμε αυτό το τρίτο τεύχος του «Wildfire» στη μνήμη του Νέου Αφρικανού αναρχικού και μαχητή του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού Κουάσι Μπαλαγκούν και του ακτιβιστή απελευθέρωσης της Γης Ουίλλιαμ Άβαλον Ρότζερς.

Ο Κουάσι Μπαλαγκούν σκοτώθηκε από ιατρική αμέλεια ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για μία απαλλοτρίωση κατά την οποία σκοτώθηκαν δυο μπάτσοι κι ένας σεκιουριτάς. Ο Κουάσι πέθανε από πάθηση σχετιζόμενη με AIDS στις 13 Δεκέμβρη 1986. Ο Μπιλ Ρότζερς αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του μες στη φυλακή, κατηγορούμενος για εμπρησμούς που έγιναν από το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης. Πέθανε κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκέμβρη 2005. Αυτός ο μήνας σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο από το χαμό του Άβαλον.

Αυτά δεν τα γράφουμε σαν υπενθύμιση των κινδύνων που ενυπάρχουν στον αγώνα, ούτε για να δώσουμε έμφαση στη βαρβαρότητα του κράτους. Θυμόμαστε τον Κουάσι και τον Άβαλον επειδή οι ζωές τους έχουν δημιουργήσει στις δικές μας τις ζωές μικρούς χώρους στους οποίους η κυριαρχία παύει και η λευτεριά ανθίζει. Θυμόμαστε τον Κουάσι και τον Άβαλον επειδή μας ενέπνευσαν να δράσουμε, με τους δικούς μας τρόπους, ενάντια στην τάξη. Θυμόμαστε τον Κουάσι και τον Άβαλον επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε τους αγώνες για τους οποίους έδωσαν τη ζωή τους.

Πάνω απ’ όλα, θυμόμαστε τον Κουάσι και τον Άβαλον επειδή τόσοι άλλοι που έχουν εμπλακεί σε αγώνες για τη μαύρη απελευθέρωση, την απελευθέρωση της Γης, την απελευθέρωση των ζώων και την αναρχία παραμένουν πίσω από τα σίδερα. Επιδίωξή μας είναι να δούμε όλα αυτά τα συντρόφια λεύτερα, και μέχρι να ’ρθει κείνη η μέρα, να δρούμε σε αλληλεγγύη προς τους αγώνες τους και τις εξεγέρσεις των φυλακών όπου και αν συμβαίνουν.

Αταλάντευτη αλληλεγγύη σε όλους τους εξεγερμένους αιχμαλώτους!
Η μνήμη είναι όπλο.

Διαβάστε, στ’ αγγλικά, το νέο τεύχος του «Wildfire» εδώ.