Χιλή: Η Τάτο και ο Χάβι σε πλήρη κατ’ οίκον περιορισμό από τις 27 Νοέμβρη

Κάτω η κοινωνία της πατριαρχίας και του εγκλεισμού
Χαβιέρ και Τάτο στο δρόμο, ή όπου αλλού θέλουν

Λάβαμε στις 5 Δεκέμβρη:

Όπως ήταν προγραμματισμένο, την Παρασκευή 27 Νοέμβρη τα συντρόφια μας οδηγήθηκαν στο «κέντρο της δικαιοσύνης» για την ακροαματική διαδικασία λήξης της περιόδου έρευνας και καθορισμού της ημερομηνίας έναρξης της προετοιμασίας δίκης για την υπόθεσή τους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9.25 το πρωί, με την υπεράσπιση να ζητά αμέσως νέα παράταση της περιόδου έρευνας με το επιχείρημα πως υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες: το αποτέλεσμα της χημικής εμπειρογνωμοσύνης και οι καταγραφές επικοινωνιών του CENCO (Κέντρου Επικοινωνιών Καραμπινιέρων) σχετικά με τις εικόνες που έχουν ληφθεί. Επισημάνθηκε ακόμη πως η κοινή συνάντηση των διωκόμενων με τους συνηγόρους τους κατέστη εφικτή μόλις στις 28 Οκτώβρη, με αποτέλεσμα να έχουν καθυστερήσει όλες οι απαιτούμενες κινήσεις υπεράσπισης.

Δεν ήταν στις προθέσεις των συντρόφων ή των δικηγόρων τους να ζητήσουν επανεξέταση για άρση της προφυλάκισης την ίδια μέρα, ωστόσο ο δικαστής επέλεξε να βάλει το θέμα προς συζήτηση, και δεδομένης της ευνοϊκής συνθήκης η Τάτο και ο Χάβι αποφάσισαν ν’ αποδεχτούν την αντικατάσταση της προφυλάκισης με τον περιοριστικό όρο του πλήρους κατ’ οίκον περιορισμού, και να ξεγλιστρήσουν από τα πλοκάμια του εχθρού για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό.

Την ίδια μέρα η εισαγγελία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αυτής, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν πως, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο στάδιο, το βούλευμα που αποφαίνεται επί του περιοριστικού όρου δεν υπόκειται σε αναίρεση.

Αυτές τις μέρες η εισαγγελία αναμένεται να εφεσιβάλει εκ νέου την απόφαση αποφυλάκισης, υποβάλλοντας σχετική «προσφυγή επικαλούμενη πραγματικά περιστατικά» που, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, ενδέχεται να γίνει δεκτή οδηγώντας πάλι τ’ αδέλφια μας στη φυλακή.

Επί του παρόντος ο Χάβι και η Τάτο βρίσκονται σε ασφαλές και φιλόξενο μέρος, και περιβάλλονται από αγάπη κι ανταρσία.

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για την κατάστασή τους.

Κάτω η ετεροπατριαρχική, τεχνοβιομηχανική, ανθρωποκεντρική, σπισιστική, ρατσιστική και ριζωμένη στον εγκλεισμό κοινωνία!

Να διαδώσουμε την εξέγερση του όμορφου και του άγριου!

Τάτο και Χάβι στο δρόμο ή όπου αλλού θέλουν!