Σαντιάγο, Χιλή: Σαμποτάζ σε πετ σοπ – Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη

Δρώντας αντάρτικα κι εξεγερσιακά, νιώθουμε πως καλούμαστε να ενεργήσουμε, και δεν παραμένουμε άλλο μάρτυρες του πόνου χιλιάδων ζώων που θανατώνονται για την ικανοποίηση ανθρώπινων καθαρμάτων που τη βρίσκουν με το να τρέφονται απ’ τον εξευτελισμό, το βιασμό και τη δολοφονία.
Δε θέλουμε άλλα ζώα για διασκέδαση, διατροφή, ένδυση, καλλωπισμό, ούτε προς πώληση όπως κάνουν οι ηλίθιοι σε αυτό το κατάστημα.
Αυτή είναι μονάχα μια προειδοποίηση, ένα ελάχιστο σαμποτάζ, αλλά να το ξέρετε πως θα οξύνουμε και θα δυναμώσουμε τις επιθέσεις μας… Το νου σας!
Μαύρος Δεκέμβρης Δράσης και Μνήμης!

Δρώντας αναρχικά και συγκρουσιακά ενάντια σε κάθε μορφή κυριαρχίας, το απόβραδο του Σαββάτου 12 Δεκέμβρη προσεγγίσαμε στη ζούλα το κατάστημα Premium Pet, επί της οδού Τοέσκα 1844 στο κέντρο του Σαντιάγο, και με απλά υλικά(1) σαμποτάραμε τα λουκέτα έτσι ώστε να εντυπωθεί καλά στα κεφάλια των ιδιοκτητών αυτής της «υποτιθέμενης δουλειάς» πως υπάρχουν υποκείμενα που ούτε θέλουν, μήτε και σέβονται την εμπορευματοποίηση του εξευτελισμού, του πόνου και του θανάτου των ζώων.

Αυτήν τη δράση την εντάσσουμε στο πλαίσιο του Μαύρου Δεκέμβρη, μια ευνοϊκή συγκυρία για αγκιτάτσια με σαμποτάζ και προπαγάνδα στην οποία συνδράμουμε, φέρνοντας στον δρόμο αδέρφια που έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά. Αφιερώνουμε ολόψυχα αυτή την ελάχιστη ενέργεια στον αναρχικό-μηδενιστή σύντροφο Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ, που γράπωσε τις ιδέες του μέσω της δράσης κι έπεσε πάνω στη μάχη πριν από 2 χρόνια, κοιτώντας κατάφατσα τον εχθρό. Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχαστείς.

Έχοντας πραγματώσει αυτήν τη δράση, δεν μπορούμε να λησμονήσουμε έναν λάτρη των ζώων, ένθερμο αγκιτάτορα της ζωικής απελευθέρωσης και μαχητή του δρόμου· αναφερόμαστε στον σύντροφο Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν [Javier Recabarren], ο οποίος πέθανε χτυπημένος από μια μηχανή του κράτους-Κεφαλαίου στις 18 Μάρτη 2015. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ήσουν σήμερα ή κάμποσα χρόνια αργότερα, κάνοντας πράξη εκείνες τις αντάρτικες ιδέες. Πάντα παρών στις μέρες μας.

Μαύρος Δεκέμβρης Δράσης και Μνήμης!
Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ, Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν, πιότερο από παρόντες!

Πυρήνας Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν προσκείμενος στο Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

(1) Διάφοροι πυρήνες συντρόφων έχουν φέρει εις πέρας δράσεις με απλά υλικά την τελευταία περίοδο. Το υγρό ατσάλι, εύκολο να το βρει και να το χρησιμοποιήσει κανείς, ενδείκνυται για τέτοια σαμποτάζ μικρής κλίμακας. Γεμίζοντας με αυτό κάποια κλειδαριά καταστήματος, τράπεζας, και/ή οποιασδήποτε άλλης δομής κυριαρχίας, οι ιδιοκτήτες και/ή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν κάμποσες ώρες προτού καταφέρουν να σπάσουν τις κλειδωνιές και να μπουν στα καταραμένα λημέρια τους, κι αυτό είναι επιβεβαιωμένο.

στα ισπανικά

Σ.τ.μ.: Στη φωτογραφία του φυλλαδίου εικονίζεται ο Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν, που πέθανε σε ηλικία 11 ετών, όταν τον χτύπησε λεωφορείο της Transantiago. Ήδη από τόσο νεαρή ηλικία συμμετείχε σε αγώνες απελευθέρωσης των ζώων, όντας επίσης μέλος της Colectivo Animalista Alza Tu Voz (Συλλογικότητας Υπεράσπισης Ζώων «Ύψωσε τη Φωνή σου»), όπως και σε εκδηλώσεις στήριξης έγκλειστων συντρόφων, αλλά και σε οδομαχίες.