Σαντιάγο: Χειρονομία αλληλεγγύης στους Κλαούντιο Βαλενσουέλα, Φαμπιάν Ντουράν και Νικολάς Ρόχας

Το πανό γράφει:
«Ούτε οι νόμοι τους ούτε η καταστολή τους φρενάρουν τη ζέση της λευτεριάς – Κλαούντιο, Νικολάς, Φαμπιάν πίσω στο δρόμο»

Πεπεισμένοι/ες πως η απραξία έναντι της εξουσίας μονάχα εκχωρεί νίκες στις Αρχές και στους υπερασπιστές τους, βγήκαμε μια νύχτα του Δεκέμβρη για να κρεμάσουμε ένα πανό κοντά στη φυλακή/εταιρεία Σαντιάγο 1.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα συντρόφια που συνελήφθησαν σε διάφορες μέρες διαδηλώσεων: Κλαούντιο Βαλενσουέλα, Νικολάς Ρόχας και Φαμπιάν Ντουράν. Κρεμάσαμε το πανό για πάρτη τους, ενεργώντας έτσι όχι απλά για να καταδείξουμε πως μονάχα η βούληση είναι το αποφασιστικό αυτό στοιχείο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια ζωή παθητική και μια ζωή ενεργή στη σύγκρουση, αλλά και για να υπενθυμίσουμε το κάλεσμα για έναν Μαύρο Δεκέμβρη, που μας παρακινεί να κάνουμε την αλληλεγγύη μια φωτιά που καίει όπως τα οδοφράγματα και οι μολότοφ, που με μοναδική αγάπη αγκαλιάζει η βίαιη μάχη στους δρόμους.

Ας γίνει γνωστό πως ο αγώνας συνεχίζεται μέσα κι έξω από τις φυλακές, και πως η αλληλέγγυα αγκαλιά έχει το χέρι της απλωμένο ακόμα και στις πιο αντίξοες στιγμές. Να το ξέρετε λοιπόν, ανθρωποφύλακες και κρατούμενοι, τα συντρόφια δεν είναι μόνα τους!
Σημείωση του Contra Info:
O Κλάουντιο Βαλενσουέλα και ο Φαμπιάν Ντουράν συνελήφθησαν στις 13 Σεπτέμβρη 2105 στο πλαίσιο της πορείας στο Γενικό Νεκροταφείο του Σαντιάγο, στα 42 χρόνια από την εγκαθίδρυση της χούντας του Πινοτσέτ (Μαύρος Σεπτέμβρης), και προφυλακίστηκαν στη φυλακή Σαντιάγο 1 με την κατηγορία της κατοχής αυτοσχέδιων βομβών «τύπου μολότοφ», θεωρούμενοι «επικίνδυνοι για την κοινωνία», αλλά και «ύποπτοι φυγής», σύμφωνα με τον αναβαθμισμένο νόμο περί όπλων.
Ο Νικολάς Ρόχας Καντία συνελήφθη στο πλαίσιο διαδήλωσης αυτοχθόνων λαών στις 12 Οκτώβρη 2015 στο κέντρο του Σαντιάγο, με την κατηγορία της πυρπόλησης εισόδου της εκκλησίας του Σαν Φρανσίσκο με βόμβες μολότοφ. Βρίσκεται προφυλακισμένος στη φυλακή Σαντιάγο 1 για «παράνομη κατοχή εμπρηστικών όπλων» και «πρόκληση φθορών σε εθνικό μνημείο».