[Αθήνα] 15 Φεβρουαρίου: Έναρξη δίκης για το σχέδιο απόδρασης της ΣΠΦ

15 Φεβρουαρίου: ΔΙΚΗ για το σχέδιο απόδρασης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – Διώξεις συγγενών πολιτικών κρατουμένων

15 Φεβρουαρίου ορίστηκε το δικαστήριο για το σχέδιο απόδρασης των συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού. Συνολικά κατηγορούνται 28 άτομα. Οι σύντροφοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έχουν αναλάβει απ’ την πρώτη στιγμή την ευθύνη για το σχέδιο απόδρασης, υποστηρίζοντας την επιλογή τους για συνέχιση του αναρχικού αγώνα.

Όμως η δικαστική μαφία αυτήν τη φορά πειραματίστηκε με τους συντρόφους μας εφαρμόζοντας εναντίον τους έναν ύπουλο και εκδικητικό εκβιασμό.

Εκτός του ότι διόγκωσε το κατηγορητήριο για αρκετούς κατηγορούμενους, που η σχέση τους με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς περιοριζόταν απλά στα πλαίσια των φιλικών επαφών, ετοίμασε και νέες λαιμητόμους.

Ο ιεροεξεταστής Ε. Νικόπουλος (ειδικός εφέτης ανακριτής κατά της τρομοκρατίας) και τα δικαστικά συμβούλια που ακολούθησαν παρέπεμψαν στη δίκη τους συγγενείς των πολιτικών κρατουμένων (Γεράσιμου και Χρήστου Τσάκαλου, καθώς και Γιώργου Πολύδωρου), τη μητέρα τους Αθηνά Τσάκαλου, τη σύντροφο του πρώτου Εύη Στατήρη και τον αδερφό του Γιώργου, Χρήστο Πολύδωρο, με την κατηγορία της «ένταξης στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»!!!

Η Αθηνά Τσάκαλου και η Εύη Στατήρη αρχικά είχαν προφυλακιστεί τον Μάρτιο του 2015 και στη συνέχεια έσπασαν την αιχμαλωσία τους.

Η Αθηνά έναν μήνα μετά, με την απεργία πείνας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και της αναρχικής συντρόφισσας Αγγελικής Σπυροπούλου, ενώ η Εύη έξι μήνες αργότερα με την απεργία πείνας της ίδιας και του συντρόφου της Γεράσιμου Τσάκαλου.

Κατά τη διάρκεια των 2 απεργιών πείνας, αναπτύχθηκε ένα πολύμορφο κίνημα που εναντιώθηκε στο δικαστικό πραξικόπημα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του με συγκεντρώσεις, πανό, καταλήψεις, σαμποτάζ και εμπρηστικές επιθέσεις…

Όμως, η νίκη του κινήματος με την αποφυλάκιση της Αθηνάς και της Εύης ήταν μισή νίκη.

Οι δικαστές-δήμιοι «παραχώρησαν» μία ανάπηρη ελευθερία. Η Αθηνά εξορίστηκε στο νησί της Σαλαμίνας και η Εύη έχει «μετρητή ελευθερίας» απόστασης ενός χιλιομέτρου από το σπίτι της.

Παράλληλα απαγορεύουν κάθε επικοινωνία τους με τους συγγενείς τους, δημιουργώντας ένα αόρατο πλέγμα απομόνωσής τους.

Μία στρατηγική της εξουσίας για απομόνωση των πολιτικών κρατουμένων που βλέπουμε ότι διευρύνεται και με την πρόσφατη απαγόρευση επισκεπτηρίου στο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη.

Παράλληλα η δικαστική μαφία συνεχίζει τις αλχημείες της εναντίον των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων προφυλακίζοντας τη Μαρία Θεοφίλου.

Στις 15 Φεβρουαρίου, η εξουσία θα δοκιμάσει ξανά να στήσει τις γκιλοτίνες της εναντίον των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων.

Ήδη έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της. Από τη δικογραφία, που είναι πάνω από 10.000 σελίδες, επέλεξε να καλέσει μόλις 20 μάρτυρες (οι μισοί είναι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής) με σκοπό να προχωρήσει σε μια fast-track δίκη, που απ’ ό,τι φαίνεται οι καταδίκες έχουν ήδη εκδοθεί…

Στις 15 Φεβρουαρίου, αρχίζει ένα νέο στοίχημα για τον κόσμο του αγώνα, για τους αρνητές της εξουσίας, για τους αλληλέγγυους… Το δικό μας στοίχημα είναι να ακυρώσουμε τα εκδικητικά σχέδια της εξουσίας, να σταθούμε δίπλα στους συντρόφους και να συνεχίσουμε ό,τι ξεκινήσαμε… Να ανατρέψουμε το δικαστικό πραξικόπημα και να σταθούμε ενάντια στις διώξεις των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων.

Γιατί αυτό το δικαστήριο είναι η προεικόνιση μελλοντικών διώξεων. Ό,τι δοκιμαστεί σήμερα στους συγγενείς των πολιτικών κρατουμένων, αύριο θα δοκιμαστεί στους φίλους, στους αλληλέγγυους, στον κόσμο του αγώνα…

Γι’ αυτό και για όλους τους λόγους του κόσμου, ετοιμαζόμαστε ξανά να ριχτούμε σε νέες μάχες ενάντια στους νόμους των μπάτσων, των δικαστών και του ιερατείου της εξουσίας.

Στη φαρέτρα μας έχουμε την πρόσφατη μνήμη των κινήσεων ενάντια στις φασιστικές διώξεις των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων, καθώς επίσης νωπά είναι ακόμα τα ίχνη των δράσεων του Μαύρου Δεκέμβρη, που λοξοδρόμησαν από τις σιωπηλές διαδρομές της κοινωνικής ειρήνης.

Στις προκλήσεις του κράτους και της δικαστικής μαφίας απαντάμε με την πρόκληση της εξεγερτικής δράσης. Με σημείο συνάντησης τη δίκη στις 15 Φλεβάρη και την εναντίωση στις διώξεις συγγενών, η αρχή του νέου έτους να γίνει η δικιά μας επανεκκίνηση με διεθνή καλέσματα, συνελεύσεις, αντιπληροφόρηση, πορείες, καταλήψεις, σαμποτάζ, επιθέσεις για τη συνολική ανατροπή του υπάρχοντος. Ούτε μια στιγμή χαμένη.

«Η πέτρα, το σίδερο, το ξύλο σπάει… όμως είναι αδύνατο να σπάσεις έναν αποφασισμένο άνθρωπο με συνείδηση

Αλληλεγγύη στους συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στην αναρχική Αγγελική Σπυροπούλου

Ενάντια στις διώξεις των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων
(Χρήστου Πολύδωρου, Αθηνάς Τσάκαλου, Εύης Στατήρη)

στ’ αγγλικά