Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Βδομάδα διεθνών δράσεων αλληλεγγύης στην κατάληψη La Solidaria, 22-28 Φλεβάρη

22 – 28 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ
ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ LA SOLIDARIA

Το αυτόνομο κοινωνικό κέντρο La Solidaria λειτουργεί από το 2012, όταν το κτήριο καταλήφθηκε με στόχο να οικοδομηθεί ένας χώρος που θα λειτουργούσε ως ένα ακόμη εργαλείο για την πρακτική της αυτονομίας μας και την ανάπτυξη του κοινωνικού αγώνα.

Στα τέλη του Οκτώβρη 2015 έφτασε ένα ειδοποιητήριο έξωσης με το οποίο μας προέτρεπαν να εγκαταλείψουμε τον χώρο, αλλά όπως και το 2013, όταν και επιχείρησαν κάτι ανάλογο, δεν θα τους είναι τόσο εύκολο…

Υπερασπιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον χώρο όχι ως ντουβάρια, αλλά γιατί μέσα από ’κεί ενδυναμώνουμε τους κώδικες και τις αξίες που εναντιώνονται σε αυτές που επιβάλλονται από τις σχέσεις διαμεσολάβησης του κράτους και του Κεφαλαίου, έτσι ώστε να θωρακίσουμε έναν άλλον τρόπο συσχέτισης, βασισμένο στην αλληλεγγύη, στην αυτοδιαχείριση, στην οριζοντιότητα και στην άμεση δράση. Αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας ως κομμάτι της κοινωνικής σύγκρουσης, κι ως κομμάτι ευρύτερων εγχειρημάτων για την αλλαγή της πραγματικότητας, για να τελειώνουμε με τον κόσμο που θεμελιώνεται στο χρήμα και να δημιουργήσουμε έναν άλλον που βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην ελευθερία.

Ο Τύπος ήδη εκτελεί τις εντολές του κράτους και των κερδοσκόπων που αγόρασαν το κτήριο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εκκένωση. Βρισκόμαστε ενώπιον κρίσιμων στιγμών, αφού κατά τη διάρκεια της τελευταίας βδομάδας του Φλεβάρη πρόκειται να εκδοθεί απόφαση σχετικά με την εκκένωση. Γι’ αυτό και απευθύνουμε ένα κάλεσμα για μια βδομάδα δράσεων αλληλεγγύης στον χώρο, μια βδομάδα αγκιτάτσιας ενάντια στην εκκένωση του αυτόνομου κοινωνικού κέντρου La Solidaria.

Κάθε χτύπημα μας ατσαλώνει στο μονοπάτι που τραβάμε και μας κάνει πιο δυνατές και δυνατούς. Ενάντια στις απειλές εκκένωσης: κι άλλη αντίσταση, κι άλλη δράση! Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα, κάτω τα ξερά σας από τα κοινωνικά μας κέντρα!

Συνέλευση του αυτόνομου κοινωνικού κέντρου La Solidaria
lasolidaria@mail.com

Πορεία ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης La Solidaria
24 Φλεβάρη 2016 και ώρα 18:00
προσυγκέντρωση στην πλατεία Λιμπερτάδ, Μοντεβιδέο