Ενημέρωση από την υπόγεια πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Μετά την πρόσφατη απόπειρα απόδρασης από την υπόγεια πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, πάρθηκαν νέα μέτρα ασφαλείας που έχουν ήδη υλοποιηθεί και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση extra καμερών παρακολούθησης, νέων κιγκλίδων σε διάφορα σημεία, αύξηση του αριθμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο υπόγειο.

Σήμερα το πρωί Τετάρτη 13 Απριλίου επιχείρησαν να τοποθετήσουν δεύτερη σειρά από κάγκελα στα κελιά των κρατουμένων, στερώντας τους ουσιαστικά και το ελάχιστο οπτικό πεδίο που έχουν, οι οποίοι και αντέδρασαν έντονα σε αυτή την προοπτική. Παράλληλα ξεκίνησε το γνωστό και χιλιοπαιγμένο έργο της μετάθεσης ευθυνών μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και φυλακής.

Επίσης έγινε γνωστό ότι σε χρόνο ρεκόρ εγκρίθηκε από το υπουργείο κονδύλι της τάξης των 17.000 ευρώ γι’ αυτά τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Οι κρατούμενοι στην υπόγεια πτέρυγα των γυναικείων φυλακών είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο προκειμένου να ματαιώσουν αυτό το νέο σχέδιο εις βάρος τους.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, είτε πρόκειται για το υπουργείο Δικαιοσύνης, είτε για την διεύθυνση των φυλακών.