Χιλή: Δίκη εις βάρος της αναρχικής Νατάλια “Τάτο” Κογιάδο [ορθή επανάληψη]

Κείμενο αλληλέγγυων στην Τάτο που μας στάλθηκε εκ νέου με τροποποιήσεις:

Δευτέρα 9 Μάη: δεύτερη μέρα της δίκης εις βάρος της Τάτο.
[Η δίκη θα διαρκέσει πιθανότατα μέχρι και την επόμενη βδομάδα.]

Καμιά συντρόφισσα μόνη της στα σαγόνια του εχθρού…

Ένα λεωφορείο, όπως κάθε γρανάζι του τεχνοβιομηχανικού, ετεροπατριαρχικού, καπιταλιστικού, σεξιστικού, ανθρωποκεντρικού, σπισιστικού, ρατσιστικού κ.τ.λ. πολιτισμού, είναι θεμελιώδες κομμάτι για την αναπαραγωγή της κυριαρχίας που θέλουμε να καταστρέψουμε.

Στις 7 Απρίλη 2015 συλλαμβάνεται η συντρόφισσα Νατάλια Κογιάδο (Τάτο), κατηγορούμενη για την πυρπόληση ενός λεωφορείου της γραμμής 210 της εταιρείας Transantiago στη συνοικία της Εστασιόν Σεντράλ. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χάρη στη ρουφιανιά του οδηγού, που δεν δίστασε να σταθεί στο πλευρό της μπατσαρίας και της εταιρείας, δίνοντας καταθέσεις που σήμερα συνιστούν μία από τις βασικές «αποδείξεις» που έχει στα χέρια της η εισαγγελία και η πολιτική αγωγή.

Σήμερα η συντρόφισσά μας κινδυνεύει με «καταδίκη» 4 χρόνων και 1 μέρας εγκλεισμού, δικαζόμενη με τον νόμο περί ελέγχου όπλων για χρήση εμπρηστικού μηχανισμού.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών, όπου διεξάγεται η δίκη εις βάρος της [που ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Μάη 2016], θέλουμε να ενστερνιστούμε για άλλη μια φορά τη γενναιότητα, τη συνέπεια και την ψυχραιμία που έχει επιδείξει η Τάτο κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου εγκλεισμού. Δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε στοργή, εμπιστοσύνη, συνενοχή και περηφάνια απέναντι στη βαθιά αντεξουσιαστική στάση που κράτησε πίσω από τα τείχη και κάθε φορά που αυτό ήταν απαραίτητο.

Το ξέρουμε πως καμιά τιμωρία δεν θα λυγίσει την εσωτερική της δύναμη, γιατί αυτή εξυφάνθηκε στη θέρμη των πιο μύχιων πεποιθήσεων και συναισθημάτων της.

Αδάμαστη δύναμη ενάντια σε κάθε μα κάθε εξουσία!

Η Τάτο πίσω στον δρόμο ή όπου θέλει… όταν θέλει, μόνη ή με όποιxν θέλει!

Σημ.: Η συντρόφισσα είναι έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές του Σαν Μιγκέλ.