Μεξικό: Ενημέρωση από την κινητοποίηση στις φυλακές (13/10)

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε στις 20/10 από τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό Μεξικού, μετά από δύο βδομάδες απεργίας πείνας και λόγω της κατάστασης της υγείας κάποιων από τους απεργούς, οι ελευθεριακοί κρατούμενοι Φερνάντο Μπάρσενας, Λουίς Φερνάντο Σοτέλο και Αμπραάμ Κορτές, όπως και ο ακτιβιστής Τζέσσε Μοντάνιο αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέσα στις φυλακές με μερική αποχή από τη σίτιση και να λήξουν την απεργία πείνας. Ακολουθεί απόσπασμα από σχετικό γράμμα του συντρόφου Φερνάντο Μάρσενας:

«[…] Σήμερα Πέμπτη 13 Οκτώβρη αποφασίσαμε να λήξουμε την απεργία πείνας λόγω της επιδείνωσης της υγείας κάποιων συντρόφων που έχουν συμμετάσχει και σε άλλες απεργίες και γι’ αυτό η υγεία τους διατρέχει σοβαρούς κινδύνους μη αναστρέψιμης βλάβης.

Έχουμε αποφασίσει ωστόσο να συνεχίσουμε να απέχουμε από τη σίτιση καθημερινά μέχρι τις 2 το μεσημέρι και για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, συνεχίζοντας την καταγγελία μας, την αλληλέγγυα δράση μας και τη διάδοση της εξέγερσης, που γνωρίζουμε καλά πως είναι παρούσα παντού, σε κάθε χρόνο και τόπο.

Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε να ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στον εχθρό, με πράξεις που μπορούν να πυροδοτούν καταστάσεις, μεσω της μόνιμης και καθημερινής άρνησης και συγκρουσιακότητας.

Με σκοπό όλες μας οι μέρες σε αυτή την τράστια φυλακή που λέγεται γη να μετατραπούν σε μια άτυπη και διαρκή κινητοποίηση πολέμου ενάντια στην εξουσία, για την οριστική και ολοκληρωτική καταστροφή της.

Φερνάντο Μπάρσενας»