Προσπάθεια εκκένωσης από την αστυνομία του κατειλημμένου κοινωνικού χώρου La Vieja Escuela στη Σαραγόσα της Ισπανίας

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. ένα υπερβολικά μεγάλο σώμα της τοπικής και της εθνικής αστυνομίας εισέβαλλε στα περίχωρα του κατειλημμένου κοινωνικού χώρου La Vieja Escuela ( το παλιό σχολείο), στη γειτονιά του Torrero στην πόλη Zaragoza, έτοιμo να εκκενώσει τον απελευθερωμένο κοινωνικό χώρο. H κατάληψη του παλιού σχολείου (La Vieja Escuela) έγινε μετά την εκκένωση του κατειλημμένου κοινωνικού xώρου El Adoquín, το Μάρτιο του 2010.

Η ανταπόκριση της γειτονιάς ήταν άμεση και ο κόσμος της βγήκε στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα για να δείξει την αλληλεγγύη του με την κατάληψη, υποστηρίζοντας όλες τις δραστηριότητες και την κοινωνική εργασία που διεξάγονται στην κατάληψη του κοινωνικού χώρου από και για τη γειτονιά και διαδηλώνοντας την αντίθεσή του στην παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από τον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο. Για άλλη μια φορά διατίθενται κονδύλια  από την Εξουσία για την χρηματοδότηση της αστυνομικής καταστολής, ενώ ολόκληρες οικογένειες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους. Οι δυνάμεις καταστολής του Κράτους, δεν ικανοποιήθηκαν μόνο με την τρομοκράτηση των κατοίκων της περιοχής με την παρουσία τους. Έδειξαν τις προθέσεις τους και άρχισαν να κτυπούν τον κόσμο που βρισκόταν συγκεντρωμένος έξω. Επί του παρόντος διάφοροι σύντροφοι και συντρόφισσες βρίσκονται στο νοσοκομείο για τη θεραπεία των τραυμάτων τους. Εμείς, από τον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο La Vieja Escuela συνεχίζουμε να είμαστε σε κατάσταση συναγερμού και καλούμε τις υπόλοιπες συλλογικότητες και τους γείτονες να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες δραστηριότητες στον κοινωνικό χώρο.

Κατειλημμένος Κοινωνικός χώρος La Vieja Escuela, συνεχίζουμε ΕΔΩ!

Στις 12.30 το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου η αστυνομία εγκατέλειψε την προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης. Η γρήγορη προσέλευση του κόσμου, καθώς επίσης και η αποτελεσματική αντίσταση της ομάδας των ατόμων που ανέβηκαν στη στέγη, ήταν οι αιτίες της εγκατάλειψης της προσπάθειας εκκένωσης. Όμως από την κατάληψη ζητείται να είμαστε σε επιφυλακή, αφού είναι κάτι περισσότερο από πιθανό να επιχειρηθεί η εκκένωση με άλλα μέσα.

Επείγουσα συγκέντρωση υποστήριξης του κατειλημμένου κοινωνικού χώρου La Vieja Escuela

Σήμερα Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου στις 19:30, στην πλατεία Canteras στην συνοικία Torrero θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υποστήριξης και αλληλεγγύης με τον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο La Vieja Escuela

Έλα για να δείξεις την αντίθεσή σου στην απόπειρα εκκένωσης του χώρου.

Να στηρίξουμε τους απελευθερωμένους χώρους!

Από τον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο La Vieja Escuela, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ να δείξετε την υποστήριξή σας στον κοινωνικό χώρο και την αντίθεσή σας στην εκκένωση. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες μας  θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και δεν θα σταματήσουμε γιατί δεν τους φοβόμαστε και θα είμαστε έτοιμοι για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απειλή, όπως η σημερινή.

Κατειλημμένος Κοινωνικός Χώρος La Vieja Escuela

http://csolaviejaescuela.blogspot.com/ , http://www.lahaine.org

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την απόπειρα εκκένωσης.