Λευτεριά στον Τόμας Μάγερ-Φαλκ

Σημερινή διεύθυνση:
Thomas Meyer-Falk
C/O JVA Bruchsal
Schönbornstrasse 32
D 76646 Bruchsal
Γερμανία / Deutschland

Γεννήθηκα στις 15 Μάη 1971. Έχω φυλακιστεί από το 1996. Στην αρχή ήμουν σε απομόνωση στο Στάμχαϊμ της Στουτγάρδης, έως την άνοιξη του 1998, και μετά υπό κράτηση «καλύτερων συνθηκών» στο βαυαρικό Στράουμπινγκ. Από το φθινόπωρο του 1998 βρίσκομαι σε κελί απομόνωσης στο Μπρούχζαλ. Καταδικάστηκα το 1997 για μια ληστεία τράπεζας με ομήρους, τα λάφυρα της οποίας θα υποστήριζαν νόμιμα και παράνομα αριστερά πολιτικά εγχειρήματα. Είμαι red-skin / rash (κόκκινοι και αναρχικοί σκίνχεντ), κι επειδή το εκφράζω συχνά ξεκάθαρα, καταδικάστηκα άλλες δύο φορές, το 2000 και το 2004, για εξαναγκασμό, εξύβριση, απειλές –όπως το λένε οι νομικοί– «εις βάρος» ποινικών δικηγόρων, δικαστών, εισαγγελέων και ορισμένων πολιτικών, όπως ο καγκελάριος Σραίντερ, ο υπουργός Εσωτερικών Βαυαρίας Μπέκσταϊν, ο πρωθυπουργός της Έσσης Κοχ.

Μόνο για τη φράση μου «τέλειο πρότυπο φασίζοντα δικαστή» έλαβα ποινή 7 μηνών.

Συνολικά, μου έχουν επιβληθεί 16 έτη, 9 μήνες και 3 εβδομάδες φυλάκισης (έως τα τέλη του 2013) και στη συνέχεια καθεστώς προληπτικής κράτησης στη φυλακή, δηλαδή δεν προβλέπεται απελευθέρωσή μου.

Δυο λόγια για την ομηρία στο σημείο αυτό: Ακόμα και αν πρόκειται τελικά να περάσουμε σε έναν καλύτερο, πιο ελεύθερο κόσμο, δηλαδή σε μια μορφή κοινωνίας όπου θα είναι περιττή η βία, δε βλέπω το λόγο μεταμέλειας για ό,τι έκανα, όσο κι αν εκείνη η εμπειρία μες στην τράπεζα κλόνισε τους ομήρους (δεν τραυματίστηκαν σωματικά, όμως η πολύωρη απειλή με πυροβόλα όπλα ήταν αναμφίβολα ένα ψυχολογικό σοκ). Δεν είναι εύκολο να βρω τις σωστές λέξεις (δεδομένου κιόλας ότι όλα όσα γράφω περνούν από τη λογοκρισία της φυλακής). Δε γυρεύω ούτε να βάλω στο περιθώριο τα ψυχολογικά τραύματα των ομήρων ούτε να ηρωοποιηθώ για όσα έκανα. Ήδη από το 1997 με κατηγόρησε για άρνηση «μεταμέλειας» το δικαστήριο που με καταδίκασε (κατά τη διάρκεια της πρωτόδικης διαδικασίας, είχα επικαλεστεί επιθετικά το σκοπό μου, αντί να απολογηθώ και να δηλώσω «μεταμέλεια»)… Στο τέλος, απομένει ίσως μονάχα να σωπάσω;!

Για περισσότερες πληροφορίες:
E-mail: postmaster@freedom-for-thomas.de / thomas_m_f@so36.net

www.freedom-for-thomas.de

Βλ. και κατάλογο κρατουμένων (στ’ αγγλικά):
www.brightonabc.org.uk/prisoners