Βερολίνο: Οι νεοναζί εκδιώχτηκαν από το Κρόυτσμπεργκ. Διαδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στην Ελλάδα.

Αν οι ναζήδες θέλουν να περάσουν από το Κρόυτσμπεργκ,
τότε θα πρέπει να τρέξουν!

Σταματάμε την πορεία των νεοναζί
14.5.2011, από τις 11 π.μ., Βερολίνο
«Αντιφασιστική δράση»
www.antifa.de / de.indymedia.org

Ντοκουμέντα – Φωτογραφικό υλικό › α/β/γ/δ/ε/στ/ζ/η

Στις 14 Μάη 2011 περίπου 150 νεοναζί από διάφορα μέρη της Γερμανίας αποπειράθηκαν να πορευτούν στο Κρόυτσμπεργκ του Βερολίνου. Η «πορεία» των νεοναζί αναχαιτίστηκε από 800 αναρχικούς, αντιφασίστες, αριστερούς κ.ά., με αυθόρμητα μπλοκαρίσματα στο δρόμο και συγκρουσιακές δράσεις.

Η φασιστοσύναξη είχε κεντρικό σύνθημα «Η αλήθεια απελευθερώνει» [Wahrheit macht frei] – παραπέμποντας προφανώς στη ναζιστική φράση «Η δουλειά απελευθερώνει» [Arbeit macht frei], που ήταν επιγεγραμμένη σε πύλες στρατοπέδων εξόντωσης, όπως το Άουσβιτς και το Νταχάου.

Οι ναζήδες συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του μετρό του Μέρινγκνταμ, όπου γρήγορα εκατοντάδες σύντροφοι τούς είχαν αποκλείσει απ’ όλους τους δρόμους. Για να ξεφύγουν από τον κλοιό των αντιφάδων, οι νεοναζί εξαπέλυσαν επίθεση στο σταθμό του Μέρινγκνταμ, τραυματίζοντας σοβαρά αρκετά άτομα – στοχεύοντας κυρίως σε μετανάστες. Επιπλέον, έκαναν επιδρομή σε αντιφασίστες οι οποίοι παρέμεναν καθισμένοι στον τόπο εμποδίζοντας τη διέλευση των ναζήδων.

Η αστυνομία κρατούσε κρυφή τη φασιστοπορεία μέχρι την πολύ τελευταία στιγμή, σε ξεκάθαρο συντονισμό με τους οργανωμένους νεοναζί. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι νεοναζί είχαν βγάλει κάλεσμα έγινε γνωστό μονάχα όταν ένας ηλίθιος νεοναζί το πόσταρε μες στο facebook. Οι μπάτσοι έμειναν άπραγοι μπροστά σε άλλο ένα πογκρόμ. Ταυτόχρονα, σε αρκετές περιπτώσεις, έκαναν πλάτες στους φασίστες ρίχνοντας σπρέι πιπεριού μέχρι μπουνίδια σε αντιφάδες διαδηλωτές.

Μέσω της δραστικής αυτοβοήθειας κι αυτοάμυνάς τους, οι αντιφασίστες κατόρθωσαν να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ωστόσο, αρκετοί μετανάστες και αντιφασίστες φέρουν τραύματα. Στο τέλος αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν τους ναζήδες έξω από την περιοχή αυτήν του Βερολίνου.

Οι μπάτσοι ευθύνονται για τις ακροδεξιές επιθέσεις εξίσου όσο οι νεοναζί υπό τον Σεμπάστιαν Σμίντκε (του «Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος», NPD, που είχε καλέσει τη φασιστοπορεία), αλλά και τ’ αποβράσματα της «Εθνικής Αντίστασης Βερολίνου».

Έμπρακτη αλληλεγγύη με τους εξεγερμένους στην Ελλάδα!

Την Τετάρτη, 11 Μάη, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς τα επίσημα συνδικάτα είχαν κηρύξει πανελλαδική γενική απεργία.

Η διαδήλωση στην Αθήνα δέχτηκε επίθεση από πληθώρα ενόπλων (διμοιρίες των ΜΑΤ). Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, περισσότεροι από 100 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ένα 30χρονος διαδηλωτής, ο Γιάννης Κ., τραυματίστηκε τόσο σοβαρά, που βρέθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας και προσωρινά σε κώμα, ενώ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.
Στην Αθήνα νεοναζί εξαπέλυσαν ρατσιστικά πογκρόμ.

Για να δείξουμε την αποστροφή μας για τη ρατσιστική δολοφονία ενός μετανάστη από χέρια φασιστών, όπως και την αλληλεγγύη μας προς τους διαδηλωτές, συλληφθέντες και τραυματισμένους ακτιβιστές των κοινωνικών αγώνων στην Ελλάδα, προκειμένου να εκφράσουμε την οργή μας για το σύστημα και τις κατασταλτικές του δυνάμεις, βγαίνουμε στο δρόμο το Σάββατο στο Κρόυτσμπεργκ.

Να είμαστε όλοι κι όλες εκεί! Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη! Ενάντια στην αστυνομική βία και στην κρατική τρομοκρατίας! Σπάστε τον καπιταλισμό!

Διαδήλωση: Σάββατο, 14 Μάη, 6 μ.μ., Heinrich Platz, Berlin-Kreuzberg

Περισσότερες πληροφορίες: arab.antifa.de

Ενημέρωση και από afunke.blogsport.de