Αργεντινή: Δράση ενάντια στα πειράματα σε ζώα στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες

Ανακοίνωση:

Στις 11 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Ειδικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες ένα μάθημα πειραμάτων σε ζώα. Οργανωθήκαμε και πήγαμε να το μποϊκοτάρουμε. Αυτά τα μαθήματα και οι πρακτικές πολλαπλασιάζονται, όπως και η κοινωνική αποδοχή τους επίσης, αλλά εμείς είμαστε περισσότεροι (όχι αρκετοί, αλλά περισσότεροι). Με πολύ θόρυβο, ντουντούκες, συνθήματα και αφίσες κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να τους καταστρέψουμε το μάθημα και τα καταφέραμε. Κατόπιν εμφανίστηκε ο πρύτανης, μαζί με μια συμμορία 12 ατόμων, άρχισε να μας τραμπουκίζει και τελικά φύγαμε.

Το συμπέρασμα των γεγονότων είναι πως, αν ήμασταν περισσότεροι, αυτό δεν θα είχε συμβεί. Υπάρχει κόσμος που αντιμετωπίζει την κατάσταση, που δεν αποκοιμιέται στο διαδίκτυο και δεν αρκείται σε απλές φράσεις του τύπου: «Τι βαρβαρότητα!» Είναι ο κόσμος που αντιστέκεται ενεργά, αλλά δεν είναι αρκετός.

Για 2 βδομάδες θα πραγματοποιούνται αυτά τα πληρωμένα μαθήματα δολοφονίας και βασανισμού ζώων. Εσύ τι θα κάνεις γι’ αυτό; Πού θα βρίσκεσαι; Πίσω από την οθόνη σου ή μπροστά από αυτούς που δολοφονούν, αντιστεκόμενος με τη φωνή σου και με υψωμένη τη γροθιά σου;

πηγή