Λονδίνο: Αλληλεγγύη στους αντιφασίστες κρατουμένους στις φυλακές του Ουόρμγουντ Σκραμπς

Ενημέρωση 4ης-5ης Αυγούστου

Δύο από τους αντιφασίστες κρατουμένους μεταφέρθηκαν σε άλλες φυλακές. Οι νέες διευθύνσεις τους:

Sean Cregan, A5769CE
HMP Coldingley, Shaftesbury Road
Bisley, Woking, Surrey GU24 9EX
[HMP Coldingley Prison Regime]

Phil De Sousa, A5766CE
HMP Elmley, Church Road
Eastchurch, Sheerness,Kent ME12 4DZ
[HMP Elmley Prison Regime]

Νέες ενημερώσεις σε αυτές τις σελίδες: leedsabc.org, antifascistprisonersupportuk


Στις 28 Μάρτη 2009 μια ομάδα ταξίδεψε στο Ουέλλινγκ του νοτιοανατολικού Λονδίνου για να διαμαρτυρηθεί εναντίον μιας φασιστικής συναυλίας «Αίματος και Τιμής» [Blood & Honour] στην παμπ Duchess of Edinburgh. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές συγκρούστηκαν με κάποιους νεοναζί στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού του Ουέλλινγκ. Το περιστατικό χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για τη σύλληψη 23 ατόμων και για εφόδους σε σπίτια σε όλη τη χώρα. Από τους συλληφθέντες, 22 κατηγορήθηκαν για «συνωμοσία πρόκλησης βιαιοτήτων». Να σημειωθεί ότι κανείς από τους φασίστες δε συνελήφθη.

Για την ίδια αυτή υπόθεση ορίστηκαν δύο δικάσιμοι. Οι 11 πρώτοι κατηγορούμενοι πέρασαν από δίκη στις 6 Ιούνη 2011. Την Τρίτη, 28 Ιούνη, τη 17η μέρα της πρώτης δίκης και μετά από 13 ώρες σύσκεψης, οι ένορκοι εξέδωσαν τις ετυμηγορίες καταδικάζοντας συνολικά επτά άτομα.

Επτά αντιφασίστες είχαν κατηγορηθεί για «συνωμοσία πρόκλησης βιαιοτήτων». Στους τέσσερις επιβλήθηκε αμέσως ποινή φυλάκισης 21 μηνών, δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο ένας αφέθηκε με εγγύηση – αναμένεται να του εκδοθεί ποινή μες στον Αύγουστο. Τέσσερις άλλοι απαλλάχθηκαν όλων των κατηγοριών, ενώ άλλα έντεκα άτομα πρόκειται να δικαστούν με τις ίδιες κατηγορίες τον προσεχή Σεπτέμβρη. Όπως αναφέρεται στην περιοδική έκδοση του δικτύου Freedom για τα τέσσερα άτομα που αθωώθηκαν, θα δικαιούνταν να υποβάλουν μήνυση κατά της αστυνομίας όχι μόνο για το γεγονός ότι είχαν το άγχος μιας δικαστικής υπόθεσης πάνω από δύο χρόνια, αλλά κι επειδή ο ένας δεν μπορεί πλέον να εργαστεί ως νοσηλευτής μετά τις επισημάνσεις που έκαναν οι μπάτσοι στο φάκελο ποινικού μητρώου του.

Οι έξι σύντροφοι που βρίσκονται σήμερα στη φυλακή ποτέ δεν έκρυψαν ή δεν απολογήθηκαν για τις αντιφασιστικές πεποιθήσεις τους, και τώρα επιθυμούν να αναγνωριστούν και να υποστηριχθούν ως αντιφασίστες κρατούμενοι. Ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός του Ληντς σημειώνει: «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων από τότε που καταδικάστηκαν οι επτά αντιφασίστες, χρειάστηκε να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για τη δημοσιοποίηση της δεινής τους κατάστασης, καθώς μας πολέμησαν ένα μάτσο ανέντιμοι και δειλοί (ή απλώς ηλίθιοι) οι οποίοι ήταν προετοιμασμένοι να δουν τους αντιφασίστες να φυλακίζονται χωρίς καμία υποστήριξη. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η καμπάνια τους έχει λάβει πια τέλος». Εκτός του ότι καταγγέλλουν αυτά τα άτομα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με τους συγκεκριμένους κρατουμένους, τονίζουν ότι η συμβολή του Indymedia υπήρξε καθοριστικής σημασίας ως προς τη συνέχιση της υποστήριξης των έξι αντιφασιστών.

Εν όψει της δεύτερης δίκης, που έχει οριστεί για τις 12 Σεπτέμβρη 2011, οι αλληλέγγυοι στην Αγγλία δεν μπορούν να δημοσιοποιήσουν πολλές πληροφορίες για την υπόθεση. Ωστόσο, σημειώνουν ότι καθεστωτικά μέσα όπως η London Evening Standard δεν έχασαν την ευκαιρία να δυσφημήσουν τους συντρόφους τους δίνοντας στη δημοσιότητα μια εξαιρετικά προκατειλημμένη και ανακριβή «αναφορά».


Απόδοση του ποιήματος «NO CLASS (MY ARSE)» του αντιφασίστα κρατουμένου Σων Κρήγκαν μέσα από τις Φυλακές της Αυτής Μεγαλειότητας Ουόρμγουντ Σκραμπς [Her Majesty’s Prison Wormwood Scrubs], στην περιφέρεια του δυτικού Λονδίνου:

ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΗ (ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ)

Λένε ότι η τάξη δεν έχει σημασία,
μα αυτό δεν ισχύει με την καμία,
οι ένορκοι είπανε πως είν’ αθώοι,
είχανε από ’να πτυχίο όλοι.
Κανένα προηγούμενο κακοχαρακτήρα
και καλές συστάσεις σε αφθονία,
για φίλους στρατιώτης και νοσηλευτής,
ε, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;
Λένε ότι είμαστε όλοι ίσοι,
αυτό απλά δεν είν’ αλήθεια,
ο νόμος εφαρμόζεται για μένα καταδικαστικά,
για σας ισχύει με άλλα μέτρα και σταθμά.
Καθίσαμε όλοι στην αίθουσα δικαστηρίου
κατηγορούμενοι για το ίδιο έγκλημα,
εσείς συνεχίζετε τη δική σας ζωή,
εγώ είμαι μέσα εκτίοντας ποινή.
Είμαι οργισμένος με το σύστημα,
τους δικαστές και το νόμο,
που κάθονται σε φιλντισένιο πύργο,
οι πλούσιοι στο σβέρκο των φτωχών.
Ιδού η «μεγάλη μας κοινωνία»,
δεν αξίζει μία,
πάντα θα υπάρχει ένας νόμος γι’ αυτούς
κι ένας άλλος για μας.

Σων Κρήγκαν (καταδικασμένος σε φυλάκιση 21 μηνών)

Διεύθυνση αλληλογραφίας των έξι αντιφασιστών κρατουμένων στο ίδιο κολαστήριο:

– Andy Baker (ποινή φυλάκισης 21 μηνών)
A5768CE
– Thomas Blak (εν αναμονή ποινής)
A5728CE
– Sean Cregan (ποινή φυλάκισης 21 μηνών)
A5769CE
– Phil De Sousa (ποινή φυλάκισης 21 μηνών)
A5766CE
– Ravinder Gill (ποινή φυλάκισης 21 μηνών)
A5770CE
– Austen Jackson (εν αναμονή ποινής)
A5729CE

HMP Wormwood Scrubs
PO Box 757, Du Cane Rd
London W12 OAE
UNITED KINGDOM / ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Πηγές – Πληροφορίες στ’ αγγλικά: 1, 2, 3, 4

Ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός του Ληντς δημιούργησε ένα ταμείο αλληλεγγύης για να υποστηριχτούν οι κρατούμενοι μες στη φυλακή, αλλά και μετά την απελευθέρωσή τους.
Αν θέλετε να συνεισφέρετε στο ταμείο, μπορείτε να στείλετε χρηματική επιταγή (με εντολή πληρωμής προς «The Cable Street Society») στη διεύθυνση: Leeds ABC, 145-149 Cardigan Road, Leeds LS6 1LJ, United Kingdom / Ηνωμένο Βασίλειο. Λεπτομέρειες για τραπεζικά εμβάσματα: The Cable Street Society. Αριθμός λογαριασμού: 33333334. Κωδικός ταξινόμησης: 07 00 93. Αριθμός παραπομπής: 0827/704 169 523.

Επισκεφτείτε το antifascistprisonersupportuk: Στ’ αριστερά υπάρχει κουμπί οικονομικής ενίσχυσης των κρατουμένων (Click below to donate/PayPal).