Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Η αφή του Αγίου Φωτός

Στις 5 Αυγούστου στον εθνικό δρυμό Γιουντολόφσκομ στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση εναντίον ενός ανυψωτικού μηχανήματος. Η ομάδα Κόκκινος και Αναρχικός Τομέας Τρόμου (Red & Anarchist Terror Section, R.A.T.S.) ανέλαβε την ευθύνη της πυρπόλησης. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διακηρύξουν την αντίθεσή τους στη δυτική περιφερειακή οδό υψηλής ταχύτητας, που κατασκευάζεται εντός προστατευόμενης δασικής έκτασης. Η δράση περιγράφηκε ως «η αφή του Αγίου Φωτός στο δάσος Γιουντολόφσκομ». Το βαρούλκο πυρπολήθηκε τη νύχτα μετά από πρόσφατη αποψίλωση.

Όπως εξηγεί η ομάδα: «Χωρίς να ρωτηθούν οι ντόπιοι αν συμφωνούν να εισπνέουν καυσαέρια ή να ακούνε το θόρυβο διερχόμενων οχημάτων, οι γραφειοκράτες έβαλαν μπρος την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου ιδιωτικών συμφερόντων. Οι μηχανές σχεδόν δε σταματούν να δουλεύουν, ακόμα κι αργά τη νύχτα, πετσοκόβοντας δέντρα και τοποθετώντας τα θεμέλια, λες και ο χρόνος κυνηγά τους εργολάβους.

Θεωρητικά, το κράτος έχει την υποχρέωση να προστατεύει τη φύση και να μεριμνά για μια ισορροπία συμφερόντων. Ωστόσο, οι πλούσιοι όπως πάντα εξαπάτησαν τους πάντες: 100% του μετοχικού κεφαλαίου της δυτικής περιφερειακής οδού ανήκει στο κράτος. Βλέπουμε το αποτέλεσμα. Η καταστροφή της Γης που πλήττει όλη την ανθρωπότητα προκαλείται από τις μπίζνες, που στοχεύουν μόνο στο κέρδος κι αυξάνουν το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Η οδός των διαπραγματεύσεων είναι η οδός του Κεφαλαίου. Πάντοτε θα προσπαθούν να μας εξαπατήσουν, χωρίς ν’ αφήνουν απ’ τα μάτια τους το κέρδος. Σήμερα η μόνη διέξοδος είναι ο αντάρτικος πόλεμος. Όλα τ’ άλλα μέσα αγώνα έχουν εξαντληθεί ή δε λειτουργούν πια.

Μην περιμένεις να σε πλήξουν οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι αξιωματούχοι γραφειοκράτες και οι μπάτσοι. Θα ’ναι αργά. Δράσε τώρα, όπως εμείς. Κάν’ το καλύτερα απ’ ό,τι εμείς!

Αυτοί έχουν στο πλευρό τους τον βρόμικο και πουλημένο νόμο – εμείς έχουμε το Άγιο Φως!»

πηγές: πρακτορείο αναρχικών ειδήσεων (agência de notícias anarquistas-ana), ιντυμίντια Αγίας Πετρούπολης