Γερμανία: Ελευθεριακές Μέρες Δρέσδης, 17-24 Σεπτέμβρη 2011

Όπως και πέρυσι, το Libertäre Netzwerk Dresden (Ελευθεριακό Δίκτυο Δρέσδης), μαζί με διάφορες πρωτοβουλίες και ομάδες, οργανώνει μία ολόκληρη βδομάδα παρουσιάσεων, εργαστηρίων, συζητήσεων, διαδηλώσεων, φεστιβάλ δρόμου κ.ά. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, θέλουμε να δουλέψουμε με σαφή προσανατολισμό σε απόψεις, καθώς και να ορίσουμε θεματικές προτεραιότητες. Έτσι, ελπίζουμε σε μια πιο λεπτομερή και διεξοδική συζήτηση συγκεκριμένων κοινωνικών, πολιτικών και φιλοσοφικών ζητημάτων. Αυτή η προσπάθεια θα προσελκύσει επίσης άτομα που δεν κατέχουν πολλές σχετικές γνώσεις, προσφέροντάς τους μια βαθιά κατανόηση τέτοιων θεμάτων.

Επιπλέον, θέλουμε να συνδυάσουμε το θεωρητικό με το πρακτικό. Αυτήν τη χρονιά θα επιδιώξουμε να εστιάσουμε σε διαφορετικούς μηχανισμούς κυριαρχίας –ρατσισμό, σεξισμό, σπισισμό, καταστολή και καπιταλισμό– προκειμένου να αναλυθούν και να αποτελέσουν αντικείμενα κριτικής. Σε αυτήν τη βάση, θέλουμε μετά να ασχοληθούμε με έννοιες και προτάσεις καταπολέμησής τους.

Γι’ αυτόν το λόγο χρειαζόμαστε τη βοήθεια και σύμπραξή σας. Αν μπορείτε και θέλετε να συνεισφέρετε κάτι στις παραπάνω κατηγορίες, αν έχετε εντελώς διαφορετικές προτάσεις κι ιδέες ή επιθυμείτε να μας υποστηρίξετε με άλλους τρόπους, επικοινωνήστε μαζί μας στο libertaere-tage@notraces.net.

Η διευρυμένη, δεσμευμένη συμμετοχή εξασφαλίζει ότι μια διοργάνωση σαν αυτήν φαντάζει λιγότερο σαν δουλειά (μπλιαχ!) κι επίσης την κάνει πιο πολύπλευρη και πολύχρωμη.

Περισσότερες πληροφορίες στα γερμανικά:
utopienentdecken, deu.anarchopedia.org