Ελσίνκι: Αντιναζιστική διαδήλωση (22-10/2011) και Βαλτική Συνέλευση Αναρχικών (2012)

Αφίσα για την αντιναζιστική διαδήλωση: «Στις 22 Οκτώβρη 2011 πρόκειται να πραγματοποιηθεί διεθνής ναζιστική συγκέντρωση στο Ελσίνκι. Η άνοδος των ακροδεξιών κινημάτων στη Φινλανδία και σε όλη την Ευρώπη μάς ανησυχεί. Θα συγκεντρωθούμε για να διαδηλώσουμε κατά του φασισμού και του ρατσισμού, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας το Σάββατο, 22 Οκτώβρη, στις 14.00 στο άγαλμα του Μάννερχαϊμ. Όλοι/όλες εκεί!»

Κάλεσμα για Βαλτική Συνέλευση Αναρχικών το 2012

Στις 25-27 Μάη 2012 θα λάβει χώρα η πρώτη Βαλτική Συνέλευση Αναρχικών στο Τάλλιν της Εσθονίας, στο κοινωνικό κέντρο Ülase12. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα κυρίως αναρχικοί από την περιοχή γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα, τόσο μεμονωμένοι ακτιβιστές, όσο και μέλη οργανώσεων/ομάδων, αλλά βεβαίως είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Το πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά σχεδιάζουμε διαλέξεις, συζητήσεις και λίγη διασκέδαση. Ο στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ αναρχικών στη Βαλτική.

Την ίδια περίοδο (25-28 Μάη) στο Τάλλιν θα διεξαχθεί η εαρινή σύνοδος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Λόγω αυτού, σχεδιάζονται κάποιες συζητήσεις κριτικής στο ΝΑΤΟ, καθώς και μια διαδήλωση.

Ζητάμε απ’ όλες τις συλλογικότητες και τις ομάδες που επιθυμούν να μετάσχουν και γενικά απ’ τον καθέναν που θα ήθελε να προσθέσει κάτι δικό του στον προγραμματισμό μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail: bam2012@punamust.org

Το πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες θα κοινοποιηθούν κατά τους προσεχείς μήνες.

πηγές: α, β