Μεγάλη Βρετανία: Έξω τα φασιστόμουτρα της Αγγλικής Αμυντικής Λίγκας απ’ το Μπέρμιγχαμ

http://www.youtube.com/watch?v=Z2sn847ZEVA

Το Σάββατο, 29 Οκτώβρη, αντιφασίστες/-ριες, τοπικά σωματεία και κοινοτικές ομάδες στο Μπέρμιγχαμ θα συγκεντρωθούν για να πουν όχι στους ρατσιστές και φασίστες της Αγγλικής Αμυντικής Λίγκας (English Defence League, EDL), η οποία θέλει να σπείρει το φαύλο αντιμουσουλμανικό ρατσιστικό της μίσος στην πολυφυλετική και πολυπολιτισμική αυτήν πόλη.

Αντιφασίστες αγωνιστές, καθώς και μαύροι και Ασιάτες νέοι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη το 2009, για να δώσουν στην Αγγλική Αμυντική Λίγκα να καταλάβει μια και καλή πως δεν ήταν καλοδεχούμενη στο Μπέρμιγχαμ.

Πέρυσι η Αγγλική Αμυντική Λίγκα ανακοίνωσε πάλι πως θα πατούσε το πόδι της στην πόλη, υποχρεώθηκε όμως να ακυρώσει την προγραμματισμένη ρατσιστική της διαδήλωση. Φέτος αντιφασίστες και οργανισμοί της τοπικής κοινωνίας είναι αποφασισμένοι να δείξουν ξανά ότι το Μπέρμιγχαμ είναι περήφανο που αποτελεί πολυφυλετική και πολυπολιτισμική πόλη, και ότι το EDL δεν είναι καλοδεχούμενο.

Πηγή: Unite Against Fascism (UAF)
Η φωτογραφία δείχνει ένα μέλος της Αγγλικής Αμυντικής Λίγκας να δίνει ναζιστικό χαιρετισμό το 2009, όταν η αστυνομία φυγάδευε με λεωφορεία τους φασίστες και ρατσιστές αυτούς από την πόλη.