Αίγυπτος, Νοέμβρης 2011: Έκκληση διεθνούς αλληλεγγύης από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των εκλογών τής μετά Μουμπάρακ περιόδου στην Αίγυπτο –κατά τις οποίες ψηφοφόροι σχηματίζουν ολόκληρες ουρές, σαν πρόβατα στη σφαγή, στ’ όνομα της «εθνικής σωτηρίας»–, δημοσιεύτηκε το ακόλουθο κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης:

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας κρίσιμης μάχης, μπροστά σε μια δυνητικά ακραία καταστολή. Τις τελευταίες 72 ώρες, ο στρατός έχει εξαπολύσει ανελέητη επίθεση εναντίον των εξεγερμένων στην πλατεία Ταχρίρ, όπως και σε άλλες πλατείες στην Αίγυπτο. Μόνο στο Κάιρο τις τελευταίες 48 ώρες, περισσότεροι από 2.000 από μας έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 30 έχουν δολοφονηθεί.

Κάνιστρο δακρυγόνου κατασκευασμένου στις ΗΠΑ, όπου αναγράφεται η διεύθυνση του κατασκευαστή (Combined Tactical Systems, Τζέιμσταουν, Πενσυλβανία)

Οι εξεγερμένοι όμως συνεχίζουν να έρχονται. Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται στην πλατεία Ταχρίρ και σε άλλες πλατείες της χώρας. Είμαστε αντιμέτωποι με τα χημικά, τα κλομπ, τα πυρά από τις καραμπίνες και τα πολυβόλα τους. Ο στρατός και η αστυνομία επιτίθενται ξανά και ξανά, εμείς όμως κρατάμε τις γραμμές μας και τους απωθούμε. Μεταφέρουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες με τα πόδια ή με μηχανές, και παίρνουν άλλοι τη θέση τους.

Η βία θα κλιμακωθεί γιατί δεν το κουνάμε ρούπι. Η στρατιωτική χούντα δε σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία της, αλλά εμείς θέλουμε να διώξουμε τη χούντα.

Το μέλλον της επανάστασης κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Όσοι βρισκόμαστε στην πλατεία, είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι σφαγείς που μας επιτίθενται είναι πρόθυμοι να μας σκοτώσουν για να διατηρήσουν την εξουσία τους.

Δεν αγωνιζόμαστε για εκλογές ή για ένα σύνταγμα, αφού τίποτε απ’ αυτά δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τον αυταρχισμό και τη βία που μας επιβάλλουν από τα πάνω. Κι ούτε ζητάμε την αποκαλούμενη «μετάβαση» στη δημοκρατία, που επέφερε την εδραίωση της στρατιωτικής χούντας και την προδοσία της επανάστασης απ’ τις πολιτικές δυνάμεις. Διεκδικούμε μια επανάσταση, μια συνολική επανάσταση. Ο λαός απαιτεί την πτώση του καθεστώτος, και δε θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα παρόμοιο προκειμένου να κατακτήσει τη λευτεριά του.

Οι ξένες κυβερνήσεις, στα λόγια, ανησυχούν για τ’ «ανθρώπινα δικαιώματα» την ίδια στιγμή που συνδιαλέγονται με τη χούντα, δίνοντας τα χέρια με το αιγυπτιακό καθεστώς και νομιμοποιώντας το με την κενή ρητορική τους. Οι ΗΠΑ στέλνουν ακόμη στον αιγυπτιακό στρατό 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια. Ο στρατός και η αστυνομία εξαρτώνται από τα χημικά και δακρυγόνα, τις σφαίρες και τα όπλα απ’ το εξωτερικό. Χωρίς αμφιβολία, το στοκ τους έχει ανανεωθεί από τις ΗΠΑ κι άλλες κυβερνήσεις τους τελευταίους 9 μήνες. Σύντομα όμως το στοκ θα τελειώσει ξανά…

Σας ζητάμε να αναλάβετε δράση.

– Οργανώστε καταλήψεις/αποκλεισμούς των αιγυπτιακών πρεσβειών ανά τον κόσμο. Εκπροσωπούν τη χούντα. Ανακτήστε τες για τον αιγυπτιακό λαό.
– Αποκλείστε τους προμηθευτές όπλων. Μην τους αφήνετε ούτε να τα κατασκευάσουν ούτε να τ’ αποστείλουν εδώ με μεταγωγικά πλοία.
– Αποκλείστε κάθε ξένη κυβερνητική υπηρεσία που συνδιαλέγεται με την αιγυπτιακή χούντα.

Η επανάσταση συνεχίζεται, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Από την πλατεία Ταχρίρ / 22 Νοέμβρη / ώρα 14.00
Mosireen, Σύντροφοι από το Κάιρο, Προάσπιση της επανάστασης (Defend the Revolution)

Πλατεία Ταχρίρ, νύχτα 21ης Νοέμβρη

E-mail επικοινωνίας και ενημέρωσης: defendtherevolution@gmail.com

Αιγύπτιοι στρατιώτες στοιβάζουν τις σορούς δολοφονημένους σε σωρό σκουπιδιών:

Περισσότερα βίντεο/πληροφορίες σε αραβικά, αγγλικά: mosireen
Το ίδιο κείμενο σε αγγλικά-αβ, γαλλικά, γερμανικά