Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον αυτοκινήτων πολυτελείας

Δεν είμαστε ο «κόσμος», ούτε νιώθουμε μέρος του, γιατί για να νιώθαμε έτσι θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι με το παρατάισμα υπακοής και κατανάλωσης, θα έπρεπε να έχουμε όνειρα κοινά, όπως το να ζούμε δουλεύοντας για να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο, να ψυχαγωγούμαστε με την τηλεόραση και τις προγραμματισμένες διακοπές, ανάμεσα σε άλλα.

Αλλά δεν αποδεχόμαστε τον «κόσμο» ούτε αποζητάμε τη συμπάθειά του. Η άμεσή μας επιδίωξη είναι να διαρρήξουμε την κοινωνική ειρήνη.

Βλέπουμε καθημερινά πώς ο «κόσμος» γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όσους επιχειρούν να μετατρέψουν αυτόν τον κόσμο-καταπιεστή σε έναν κόσμο ελεύθερο, έτσι οι εραστές της λευτεριάς τούς γράφουμε διπλά, όλους όσους κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνει ζωντανή η υπάρχουσα κοινωνία.

Με κάθε καινούργια κάμερα που τοποθετεί το κράτος στην πόλη του Μπουένος Άιρες, χάνονται κάμποσα ακόμα μέτρα λευτεριάς, αλλά ο «κόσμος» κερδίζει τη χαρά τού να συνεχίσει να δουλεύει υπάκουα και κατόπιν να καταναλώνει αυτό που παράγει.

Χωρίς να κάνουμε λογαριασμούς, κατά πόσον είναι δίκαια ή όχι η μοιρασιά των χρημάτων για τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε, μιας και αυτό θα σήμαινε ότι μια ολάκερη ζωή θα φέρναμε σε πέρας ένα έργο που εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, επιτεθήκαμε στην παραγωγή, στο εμπόρευμα και στα οχήματα που το μεταφέρουν.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον οχημάτων πολυτελείας στις περιοχές Βίγια ντελ Πάρκε και Καμπαγίτο, τον Δεκέμβρη του 2011 και τον Γενάρη του 2012, κατά τη διάρκεια των οποίων δεκάδες ήταν τα αυτοκίνητα και φορτηγάκια που κάηκαν στους δρόμους αυτών των τρισάθλιων γειτονιών, που ελέγχονται από την μπουρζουαζία.

Αγκαλιάζουμε το χάος και την εκδίκηση γιατί μας έχουν εξευτελίσει και μας έχουν κακοποιήσει, και συνεχίζουν να το κάνουν. Και όταν πια το έχουμε ενσωματώσει στα σωθικά μας, το εκτοξεύουμε εναντίον όσων παράγουν αυτή την πραγματικότητα όπως κρίνουμε καλύτερα.

Μπορούν να το δουν στους δρόμους και ακόμα μέσα από τις κάμερες στις γωνίες, αλλά ας μη νομίζουν ότι θα τους είναι εύκολο να απαλλαγούν από τη μεταδοτική παρουσία των εραστών της λευτεριάς· θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα καλύτερα όπλα τους, κι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε την αντεπίθεση.

Φίλοι της Γης / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή: culmine