Ευρώπη: Μερικές δράσεις αλληλεγγύης με τον αγώνα στην Ελλάδα

Βαρκελώνη: Άμεση δράση ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα και σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των κρατουμένων στην Ισπανία

Στις 22.40 της Παρασκευής, 3 Φλεβάρη, σπάστηκαν με σφυριά διάφορες κάμερες παρακολούθησης σε όλη την μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης. Η επίθεση ενάντια στο σύστημα τηλεματικού ελέγχου εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης με το κάλεσμα για την πορεία ενάντια στο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Στις 20.30 της Δευτέρας, 6 Φλεβάρη, ομάδα 10 συντρόφων έκαψε 5 κάδους στην οδό Τεσάλια, μπροστά στα βλέμματα των περαστικών, ενώ στη συνέχεια γράφτηκαν διάφορα συνθήματα, όπως: «Όχι στον έλεγχο», «Κρατούμενοι στο δρόμο», «Αγάπη για την λευτεριά, επίθεση στο κράτος». Αυτή η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της εβδομάδας αλληλεγγύης με τους κρατούμενους στον αγώνα.

Την ευθύνη ανέλαβαν μηδενιστές αναρχικοί. Ολόκληρη η προκήρυξη στα ισπανικά, εδώ.

Σαραγόσα, Ισπανία: Πορεία αλληλεγγύης με τον αγώνα στην Ελλάδα

Όλοι/-ες με την ελληνική εξέγερση. Να διαχυθούν οι συγκρούσεις.
Αλληλεγγύη με τους συλληφθέντες στην Ελλάδα

Περισσότερα από 100 άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της Σαραγόσα το απόγευμα της Τρίτης, 14 Φλεβάρη, σε αλληλεγγύη με τον αγώνα στην Ελλάδα και ενάντια στην απάτη που λένε κρίση. Οι μπάτσοι ακολούθησαν την πορεία από κοντά, αλλά δεν παρενέβησαν παρά μόνο σε μια περίπτωση, πιάνοντας έναν νεαρό που έγραφε συνθήματα. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος λίγα λεπτά μετά, ενώ η πορεία κατέληξε στην πανεπιστημιούπολη, όπου διαβάστηκε ανακοίνωση αλληλεγγύης.

Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Έλτσε: Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία

Αρκετές εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 13 Φλεβάρη, έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, σε αλληλεγγύη με τους κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα. Πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν τους συγκεντρωμένους εξακριβώνοντας τα στοιχεία πολλων εξ αυτών. Κάποια από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν: «Αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό», «Χρειάζεται και δω μια απεργία, όπως στην Ελλάδα», «Μαριάνο Ραχόι άκουσέ το καλά, ο λαός δεν είναι για πούλημα».

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν επίσης μπροστά από τα ελληνικά προξενεία στην Βαρκελώνη (περίπου 300 άτομα) και στην πόλη του Έλτσε.

Πορτογαλία: Συνθήματα και πανό αλληλεγγύης με τους εξεγερμένους στην Ελλάδα

Οι εξεγερμένοι έχουν δίκιο

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 13 Φλεβάρη, γράφτηκαν συνθήματα και πατήθηκαν στένσιλ στους δρόμους της Λισαβόνας, σε αλληλεγγύη με τους εξεγερμένους στην Ελλάδα, ενώ την Κυριακή σηκώθηκε πανό στο Πόρτο όπου έγραφε «Η απάντησή μας στην κρίση σας είναι η αντίσταση». Επίσης έξω από το ελληνικό προξενείο τοποθετήθηκε πλακάτ που έγραφε: «Κανένας βουλευτής δεν νομιμοποιείται να ψηφίζει τη σκλαβιά του λαού του»

Κοπεγχάγη, Δανία: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης

Περισσότερα από 50 άτομα συγκεντρώθηκαν για 2 ώρες έξω από την ελληνική πρεσβεία, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Οι μπάτσοι, ως συνήθως, απαίτησαν από τους διαδηλωτές να ορίσουν κάποιο εκπρόσωπο και να ακολουθήσουν την τυπική διαδικασία αλλά ο κόσμος αρνήθηκε συνεχίζοντας την συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η δράση αλληλεγγύης με τον αγώνα στην Ελλάδα έκλεισε με μια πορεία στους δρόμους του κέντρου της Κοπεγχάγης και κατά μήκος του κύριου εμπορικού δρόμου (Στρόγκετ).

Λυόν, Γαλλία: Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ελληνικό προξενείο

Με κεντρικό σύνθημα «Στην Λυόν, όπως και αλλού, ενάντια στην τρόικα! Μία, δύο, πολλές πλατείες Συντάγματος», καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ελληνικό προξενείο στις 18.30 της Πέμπτης 16 Φλεβάρη.

Γερμανία: Κάλεσμα για συγκεντρώσεις αλληλεγγύης μπροστά από κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς

Από τις 13 Φλεβάρη κυκλοφορεί σε κινηματικά μέσα αντιπληροφόρησης ένα κάλεσμα αλληλεγγύης που προτρέπει σε απογευματινές συγκεντρώσεις μπροστά από κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. Απόσπασμα από το κείμενο του καλέσματος διεθνούς αλληλεγγύης με τον ξεσηκωμό στην Ελλάδα:

[…]Η εθνικιστική και ρατσιστική απαξίωση ενάντια στην Ελλάδα είναι ανυπόφορη. Οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ και μεγάλα παραπληροφορημένα κομμάτια του γερμανικού πληθυσμού αποτυγχάνουν και ψεύδονται εσκεμμένα στην «ανάλυσή» τους για την τρέχουσα κατάσταση του καπιταλιστικού κινήματος. Τα απότοκα της μέγγενης της Τρόικα αποσιωπούνται, απαξιώνοντας έτσι τις δίκαιες διαμαρτυρίες.

Στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις η αντίσταση οδηγήθηκε σε νέα κορύφωση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα θύματα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος μόνα τους, ούτε να επιτρέψουμε το ξεγύμνωμα των ανθρώπων από την αξιοπρέπειά τους. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των εξουσιαστών που θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου, προκειμένου να πετύχουν τα σχέδιά τους.

Μας απομένει μονάχα η αλληλεγγύη, αλλιώς η περίπτωση της Ελλάδας θα γίνει παράδειγμα για όλους μας.[…]

No Comments “Ευρώπη: Μερικές δράσεις αλληλεγγύης με τον αγώνα στην Ελλάδα”