Σαμάρα, Ρωσία: Δολοφονήθηκε αναρχικός αντιφασίστας – Φίλοι και συγγενείς χρειάζονται τη στήριξή σας!

Στις 9 Φλεβάρη, στις 6.30 τα ξημερώματα, στην περιοχή του Ινστιτούτου Φυσικής της Ακαδημίας Επιστημών (FIAN) ένας θυρωρός βρήκε το πτώμα του Νικίτα Καλίν, γεννημένου το 1991. Οι μπάτσοι κατέφτασαν στις 8.00 στο σημείο, ενώ την μητέρα του 21χρονου δολοφονημένου την ειδοποίησαν μόλις στις 11.00. Σύμφωνα με μαρτυρία της μητέρας, ο Νικίτα δέχτηκε 61 μαχαιριές. Επιπλέον, τα πλευρά του είχαν υποστεί πολλαπλά κατάγματα και έφερε τραύματα στο κεφάλι. Τίποτα δεν είχε κλαπεί από το θανόντα.

Προς το παρόν έχει συλληφθεί ένας ύποπτος για το φόνο, καθώς στα ρούχα του βρέθηκε αίμα του Νικίτα. Είναι φανερό ότι ο Νικίτα δέχτηκε επίθεση από κάποια ομάδα. Οι μπάτσοι επίσης είπαν στη μητέρα (ανεπίσημα) ότι ο συλληφθείς ύποπτος είναι εθνικοσοσιαλιστής ακτιβιστής (νεοναζί) και ότι αρνείται να κατονομάσει άλλους υπόπτους ή συνεργούς. Παρά την απίστευτη κτηνωδία, ο ανακριτής δεν έχει ακόμα καλέσει τη μητέρα του Νικίτα, ούτε τους φίλους του και συγκεκριμένα το πρόσωπο που τον είδε για τελευταία φορά. Έτσι, πιστεύουμε ότι οι Αρχές θα προσπαθήσουν να θάψουν την υπόθεση, όπως είθισται στη Ρωσία.

Παρ’ όλα αυτά, ο ύποπτος έχει ήδη διορίσει δικηγόρο. Φοβούμαστε ότι οι ανακριτικές αρχές δουλεύουν ήδη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του συλληφθέντα, επομένως η υποστήριξή σας είναι απαραίτητη. Αυτήν τη στιγμή, μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα παρέχει δικηγόρο στην οικογένεια, αλλά ακόμα υπολείπονται τα έξοδα που έγιναν για την κηδεία. Ο Νικίτα προερχόταν από μια απλή οικογένεια εργατικής τάξης και δεν έκρυψε ποτέ τις αντιφασιστικές και αναρχικές απόψεις του. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους φίλους και την οικογένειά του να συγκεντρώσουν χρήματα για τις δαπάνες της κηδείας, μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό της Μόσχας, εδώ.

Ο Νικίτα σε τοπική αντιεκλογική συγκέντρωση, με πλακάτ που γράφει: «Δεν χρειαζόμαστε καμιά εξουσία! Ελευθερία ή θάνατος! Υποψήφιά μας η αυτοδιακυβέρνηση!»

πηγή