Ιταλία: Γράμμα από Tomo για την πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον αναρχικών συντρόφων

Την Πέμπτη, 29 Μάρτη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατόπιν εντολής της γενικής εισαγγελικής αρχής της Περούτζια και της εισαγγελέως Μανουέλα Κόμοντι [Manuela Comodi], διεξήχθησαν παράλληλες έρευνες στα σπίτια τεσσάρων αναρχικών σε διάφορες πόλεις (Πίζα, Ραβέννα, Γένοβα κ.ά.). Κινητοποιήθηκαν διαφορετικές μονάδες καραμπινιέρων, συμπεριλαμβανομένων του τμήματος καταπολέμησης εγκλήματος απ’ την Μπολόνια, καθώς και της αντιανατρεπτικής μονάδας και της μονάδας τεχνικών ερευνών της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων [Raggruppamento Operativo Speciale, ROS] από τη Ρώμη.

Στις 4.05 βρέθηκα ανάμεσα σε έξι καραμπινιέρους που είχαν μπουκάρει στο σπίτι (2 τοπικούς, 2 της ROS και 2 του προαναφερόμενου τμήματος καταπολέμησης εγκλήματος) σε αναζήτηση υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια, υλικών για συναρμολόγηση εκρηκτικών δεμάτων, και ούτω καθεξής. Όλο αυτό συνέβη εξαιτίας των σχέσεων πολιτικής συγγένειας που έχω με τα συντρόφια του Culmine και με το σύντροφό μου που ασχολούμαστε από κοινού με το εγχείρημα ParoleArmate.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, οι μπάτσοι σχολίαζαν με σαρκαστικό τρόπο οτιδήποτε μπορούσαν να βάλουν στο χέρι, γεγονός που μονάχα ενέτεινε το αίσθημα ναυτίας, μίσους και αποστροφής μου προς αυτούς.

Αφού έψαξαν επί 3 ώρες κάνοντας φύλλο και φτερό ό,τι βρήκανε μπροστά τους, επέστρεψαν στο αστυνομικό τμήμα με δύο κούτες γεμάτες αντικείμενα (η μία κούτα μού επιστράφηκε αμέσως, ενώ η άλλη κατασχέθηκε αφού θεωρήθηκε χρήσιμη για τους σκοπούς της έρευνας).

Πήραν τα πάντα: έναν υπολογιστή, 3 κινητά τηλέφωνα, γύρω στα σαράντα βιβλία, μπροσούρες, φυλλάδια, επιστολές (δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό που σχετίζεται με τα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, το οποίο συνίσταται σε δυο γράμματα και μερικές μπροσούρες), ένα ζευγάρι γάντια, παλιά χειρόγραφα κ.λπ.

Υποχρεώθηκα, το ίδιο πρωινό, να παρουσιαστώ στο επαρχιακό τμήμα των καραμπινιέρων, όπου μου παρέδωσαν το έγγραφο της κατ’ οίκον έρευνας και της κατάσχεσης. Τότε κατάλαβα πως ήμουν το μόνο άτομο, από τα τέσσερα των οποίων τα σπίτια ψάχτηκαν, που δεν τέθηκε υπό δικαστική έρευνα.

Τα συντρόφια μου έχουν κατηγορηθεί σύμφωνα με τα άρθρα 110, 112, 270bis και 280 (του ιταλικού ποινικού κώδικα).

Αυτή η επιχείρηση δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά η πολλοστή απόπειρα να καταστείλουν και να εκφοβίσουν όσους είναι πυρίμαχοι κι εξεγερμένοι, σε μια προσπάθεια να σβήσουν την αναρχική και αντάρτικη φωτιά που καίει μέσα μας. Περιττό να ειπωθεί πως δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο πετύχει το στόχο τους. Συνεχίζουμε να διαβαίνουμε το μη-δρόμο, με φλόγες και με μίσος, χωρίς να υποχωρούμε ούτε ένα χιλιοστό.

Τα λόγια, οι σκέψεις και τα χέρια οπλίζονται. Συγκεκριμενοποιούμε τη λύσσα μας, την επιθυμία και ανάγκη μας για καταστροφή. Περνάμε στην επίθεση.

Μια συνένοχη αγκαλιά φωτιάς σε όλα τα διωκόμενα συντρόφια και σε όλους κι όλες που είμαστε σε συγγένεια, κι έχουν δείξει την εγγύτητα και την αλληλεγγύη τους – ανάμεσά τους τα συντρόφια των Εκδόσεων Κέρβερος [Edizioni Cerbero] και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ας εξαπλωθεί κι ας μεταδοθεί η φλόγα της αναρχικής εξέγερσης απ’ την καρδιά και τα μάτια των αδάμαστων σε όλο τον κόσμο ως τους δρόμους των πόλεων και των μητροπόλεων, αλώβητη από όλες τις απόπειρες να την περιχαρακώσουν και να την κατασβήσουν.

Γι’ αυτό ενώνω τη φωνή μου με των συντρόφων μου την κραυγή:

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!
ΝΑ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΚΙ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!

Τόμο, 2 Απρίλη 2012, al Culmine del Nulla
… στ’ αποκορύφωμα του τίποτα.