Μπουένος Άιρες: «Σχετικά με τις απειλές και τους σκύλους που γαβγίζουν»

Για λόγους που είναι παραπάνω από προφανείς, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε μερικά πράγματα ως προς το ριοπλατέζικο πλαίσιο, για να ξεκαθαρίσουμε κάποια σημεία που κατά τη γνώμη μας είναι σημαντικό να αναφερθούν.

Ξεκινώντας, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε τα συντρόφια που σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου τολμούν και δείχνουν μια ειλικρινή πρακτική επίθεσης στα σύμβολα της εξουσίας και στους εκπροσώπους της, είτε πρόκειται για συντρόφια που ανήκουν στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία και στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο είτε όχι. Με ιδιαίτερη περηφάνια χαιρετίζουμε και κλείνουμε το μάτι συνωμοτικά σε όλους όσους ορθώνουν καθημερινά το ανάστημά τους μπροστά στην καταστολή –όπως ο Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα και ο Μάρκο Καμένις– καθώς και σε όλους αυτούς που μέσα και έξω από τις φυλακές του κόσμου δεν υποχωρούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Όπως ήδη αναφέραμε, ενώ κάποιες ομάδες και άτομα έχουμε αποφασίσει να διαδώσουμε το εγχείρημα της AAO μέσω του επίπονου και λεπτού έργου της πραγματοποίησης μιας σειράς επιθέσεων στα ριοπλατέζικα εδάφη –συνεχίζοντας να βάζουμε όλη μας την καρδιά και την ψυχή για να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν τα αναρχικά αντάρτικα πόλης–, υπάρχουν κάποια άτομα και ομάδες που, έχοντας ως μοναδική τους πρόθεση να βρουν μια τρύπα σε κάποια διαδικτυακή σελίδα του ακρατικού γκέτο για να μπορέσουν να φιγουράρουν εκεί και να αισθανθούν ότι συνεισφέρουν στην καταστροφή του κράτους/Κεφαλαίου, πραγματοποίησαν μια σειρά κλήσεων σε διάφορους χώρους καπιταλιστικής αναψυχής, όπως το τηλεφώνημα-φάρσα σε υποκατάστημα της εταιρείας Falabella και το μήνυμα στο θέατρο Κολόν – ενέργειες που ανέλαβαν ομάδες της ΑΑΟ/ΔΕΜ.

Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής: ο γάτος, ακόμα κι αν τον βάψεις μαύρο, παραμένει πάντοτε ένας γάτος, είναι επομένως απαραίτητο να θίγεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των πραγμάτων και των δράσεων, πάντα με ειλικρίνεια και ποτέ με την πρόθεση να αποκομίσει κανείς κέρδος απ’ την κάθε ενέργεια.

Θέλουμε να πούμε σ’ αυτούς τους πιτσιρικάδες να κάνουν μια αυτοκριτική και να πάρουν πρέφα ότι η στάση τους δεν οδηγεί σε τίποτ’ άλλο από την επιτάχυνση της καταστολής. Πιστεύουμε ότι σκύλος που γαβγίζει δε δαγκώνει, κι ότι το μόνο που κάνει είναι να ενεργοποιεί τ’ αντανακλαστικά του μπάτσου. Για να μη εκληφθούμε σαν πυροσβέστες, θέλουμε να τους πούμε επίσης ότι, όσο παίζουν την κοινωνική επανάσταση από το τηλέφωνο ή στέλνοντας μηνύματα ή μέιλ στους τυράννους, το μόνο που κάνουν είναι να ματαιώνουν τις προθέσεις των ατόμων με οξυμένες αισθήσεις που πιστεύουμε και δρούμε μόνο με την εκκωφαντική πυξίδα που παράγουν οι βόμβες μας. Μια μελωδία τόσο όμορφη, που μπορούν να την αναπαράγουν μονάχα αυτοί που δεν περιορίζονται στο εγώ τους και βλέπουν παραπέρα από τη μύτη τους.

Η θεαματικότητα μας περιορίζει, και το τσίρκο που έστησαν αυτά τα άτομα καθυστερεί τις προθέσεις μας να διασπείρουμε τον ανατρεπτικό σπόρο, για τον απλό λόγο ότι η εριστική συμπεριφορά τους ματαίωσε τα σχέδιά μας να επιτεθούμε στη Falabella, ενώ το χειρότερο ήταν πως αυτή δεν υπήρξε η πρώτη απειλή αλλά η δεύτερη σε μικρό χρονικό διάστημα, οδηγώντας τους σκύλους-φύλακες να ενισχύσουν την ασφάλεια αυτού του ναού της καπιταλιστικής κατανάλωσης, καθιστώντας αδύνατη την επίθεση, λες και επρόκειτο για τευτονικό κάστρο. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν την επόμενη φορά είναι να βομβαρδίσουν το Κολόν ή να πάψουν να μιλάνε για κλανιές.

Θεωρούμε βιώσιμο το μονοπάτι του επαναστατικού αγώνα, της βίας ενάντια στη βία, την μπούκα στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, την άμεση επίθεση στην κανονικότητα των πραγμάτων και κόντρα στο λούσο, στον πλούτο και στην εξουσία που τον συντηρεί σε τάξη.

Το όπλο μας είναι η επαναστατική βία, και αυτή εκφράζεται μονάχα μέσω της φωτιάς, γι’ αυτό θεωρούμε ότι οποιαδήποτε δράση προκύπτει από αυτά τα δύο εργαλεία είναι στ’ αλήθεια επαναστατική, συντρόφισσα και αξίζει την περηφάνια του να ’ναι κανείς μέλος της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας και του Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου. Τα τηλεφωνήματα και η τοποθέτηση κάποιας παντιέρας δεν είναι το ίδιο, γιατί αυτά τα πεπραγμένα τίποτα το επαναστατικό δεν έχουν.

Πυρπολήσαμε αυτοκίνητα της μπουρζουαζίας στις περιοχές του Καμπαγίτο, Βίγια ντελ Πάρκε, ένα όχημα ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι στη συμβολή της οδού Μάρκος Πας με τη λεωφόρο Φρανσίσκο Μπεϊρό στο Βίγια Ντεβότο, και ένα ακόμα ιδιοκτησίας της εταιρείας Prosegur στο Καμπαγίτο επί της οδού Γκουαγιακίλ 3300 (όλες οι επιθέσεις έλαβαν χώρα τον Ιούνη).

Με αυτές τις άμεσες δράσεις ενάντια στα οχήματα των αστών και των σεκιουριτάδων συνεχίζουμε την επαναστατική αντεπίθεση που θέλουμε να επεκτείνουμε παντού.

Οι επικλήσεις καταστολής δε μας σκιάζουν, γιατί αναλαμβάνουμε την ευθύνη της πρόθεσής μας να παράγουμε το χάος, ώστε να επιτευχθεί μ’ ένα δυνατό τράνταγμα η αναβίωση του μαχητικού και αναρχικού πνεύματος, του μοναδικού ουσιώδους μέσου που μπορεί να μας κάνει ικανούς να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις ώστε να πάψει το κήρυγμα της Αναρχίας, και αυτή να γίνει πράξη στην καθημερινότητα με μικρές, μεσαίες, μεγάλες και σημαντικές βίαιες παρεμβάσεις που σπάνε τη δημοκρατική κοινωνική ειρήνη της εξουσιαστικής και υποτελούς κοινωνίας.

Χωρίς να πούμε κάτι παραπάνω, καλούμε όλες τις ευαίσθητες και ειλικρινείς ατομικότητες να συνεχίσουν να οπλίζονται για το θρίαμβο του κοινωνικού πολέμου.

Λευτεριά ή Θάνατος.

Πυρήνας Συνωμοτών για την Επέκταση του Χάους
Φίλοι της Γης
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή