Σαντιάγο, Χιλή: Αφισοκόλληση στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος σε προπαγανδιστικές δράσεις ενάντια στην καταστολή

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας δύο αφίσες που φτιάξαμε για να κολλήσουμε στο δρόμο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αγκιτάτσιας ενάντια στην καταστολή (1-10 Αυγούστου) που πρότειναν τα συντρόφια του Contra Info. Η μία από τις αφίσες υπερασπίζεται την απελευθερωτική αντεξουσιαστική βία και η άλλη είναι μια χειρονομία και ταυτόχρονα κάλεσμα αλληλεγγύης προς τον σύντροφο Λουσιάνο Πιτρονέγιο, ο οποίος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται υπό καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού (μετά το πέρας της δίκης σε πρωτόδικο βαθμό), δεχόμενος τις επιθέσεις του Τύπου της κυριαρχίας εν αναμονή μιας καταδίκης που μπορεί να φτάσει τα 10 χρόνια φυλάκισης. Αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτές τις προπαγανδιστικές δράσεις, έτσι ώστε να συμβάλουμε με τις ιδέες μας στο πλαίσιο του διεθνούς αγώνα και συντροφικότητας, του υποστηριζόμενου από την πολυμορφία που απαιτεί η αντεξουσιαστική δράση (χωρίς καμία από αυτές τις μορφές που παίρνει να μην είναι πιο σημαντική από άλλες). Με αυτή την ευκαιρία, λοιπόν, ετοιμάσαμε τα δύο αυτά μεγάλα αυτοκόλλητα, συνεισφέροντας με τον τρόπο μας στην προπαγάνδα και ορμώμενοι από συζητήσεις ανάμεσα σε συντρόφια.

Από τη μία, πρόκειται για προπαγάνδα που απευθύνεται στα συντρόφια, για χαιρετισμό σε ένα φυλακισμένο σύντροφο και κάλεσμα σε αλληλέγγυα δράση. Από την άλλη, οι αφίσες αυτές συνιστούν ένα σύνολο ιδεών προς διάρρηξη αυτής της κοινωνίας, σε μια απόπειρα να δυναμιτίσουμε την υποτακτική στάση των πολιτών και να δώσουμε δύναμη στον αγώνα όσων έχουν αρχίσει να εξεγείρονται. Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε την προπαγάνδα εμείς, οι αντεξουσιαστές της πράξης: ως απαραίτητο εργαλείο του αγώνα, όχι για να ποδηγετήσουμε τις μάζες, ούτε για να μαζέψουμε περισσότερους ακτιβιστές, αλλά για τη σπουδαιότητα και την απλότητα που φέρει η κραυγή και η διάδοση των θέσεων και προτάσεών μας ενάντια στην κοινωνική τάξη της εξουσίας, και για να μολύνουμε κι άλλες αδάμαστες καρδιές με τη φωτιά της λευτεριάς.

Αντιλαμβανόμαστε την αντεξουσιαστική προπαγάνδα ως κομμάτι της καθημερινής αντεπίθεσης, και ως εργαλείο του αγώνα που είναι παρών σε κάθε πράξη της ζωής μας, τυπώνοντας ακρατικά φυλλάδια, αποφεύγοντας τον έλεγχο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρησιμοποιώντας την επαναστατική βία ενάντια στους καταπιεστές, απαλλοτριώνοντας σουπερμάρκετ, δημιουργώντας αντεξουσιαστικές σχέσεις βασισμένες στη συγγένεια και στην ελεύθερη ένωση επιθυμιών και συνενοχών…

Γι’ αυτό ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα σε ένα δεκαήμερο αγκιτάτσιας, αλλά ξεκαθαρίζουμε ότι ο αγώνας ενάντια στην καταστολή αποτελεί κομμάτι του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή κυριαρχίας, και ότι η αναρχική διεθνής δράση, συντονισμένη και αλληλέγγυα, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή καμπάνιες.

Τα αλυχτίσματά μας να μπουκάρουν στα κελιά, συντρίβοντας την απομόνωση των έγκλειστων συντρόφων μας.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους διωκόμενους και αιχμαλώτους της εξουσίας.

Κανείς δεν είναι μόνος, πόσω μάλλον ξεχασμένος στη λήθη!

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στον αδελφό μας Λουσιάνο Πιτρονέγιο. Σύντροφε, θέλουμε να σου πούμε ότι δεν είσαι μόνος, και ότι το θάρρος σου το έχουμε και άλλοι, που δεν αναγνωρίζουμε το διάβα μας σε αυτήν τη ζωή συνεχούς έντασης μέσω του συμβιβασμού και της συνένοχης σιωπής. Έχουμε ιδέες, οργή, βιώματα διάφορα, λύπες και χαρές… Γι’ αυτό νιώθουμε περήφανοι που καταπιανόμαστε με την προπαγάνδα και την άμεση δράση, που αποτελούν κομμάτι της εξάσκησης της λευτεριάς μας και εργαλεία του καθημερινού αγώνα…

στα ισπανικά