Αθήνα: Στένσιλ και συνθήματα αλληλεγγύης

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΚΑΜΕΝΙΣ!

Την Τρίτη, 7 Αυγούστου, γράψαμε συνθήματα και πατήσαμε στένσιλ στα πλαίσια του δεκαημέρου δράσεων ενάντια στην καταστολή. Επιλέξαμε να αναδείξουμε, όσο είναι δυνατό, δύο διαφορετικές υποθέσεις και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με όσα μέσα διαθέτουμε.

Η μία σειρά στένσιλ και συνθημάτων έγινε σε συμπαράσταση με τον αναρχικό Μάρκο Καμένις, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος εδώ και 20 χρόνια λόγω των οικοαναρχικών του δράσεων και της ανατρεπτικής του στάσης. Είναι προφανές ότι οι διωκτικές αρχές πανευρωπαϊκά θεωρούν τον Μάρκο Καμένις ως μόνιμη απειλή για το σύστημα της Κυριαρχίας, γι’ αυτό επιχειρούν να τον κρατήσουν με κάθε τρόπο στη φυλακή, παρά το ότι έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του και ως εκ τούτου δικαιούται να αποφυλακιστεί. Η εμπλοκή του ονόματός του στην πρόσφατη κατασταλτική «επιχείρηση ευτολμία» των Ιταλών ιεροεξεταστών αποτελεί μια ακόμα απόπειρα να τον κρατήσουν ισόβια σιδηροδέσμιο. Όπως ανακοίνωσε σε πρόσφατο γράμμα του από τα ελβετικά μπουντρούμια, ο Μάρκο σχεδιάζει να ξεκινήσει μια απεργία πείνας στα τέλη Αυγούστου, καταγγέλλοντας το ειδικό καθεστώς που επικρατεί στις φυλακές και το φιάσκο της τελευταίας ανεπίσημης δίωξής του. Του στέλνουμε όλη μας τη δύναμη και βροντοφωνάζουμε ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΚΑΜΕΝΙΣ!

Αλληλεγγύη με όσους αντιστέκονται στο Grand Jury στις ΗΠΑ!

Η δεύτερη θεματική έχει να κάνει με το κάλεσμα δράσεων σε αλληλεγγύη με όσους/-ες αντιστέκονται στις διαδικασίες του Grand Jury στις ΗΠΑ. Το Grand Jury/Μεγάλο σώμα ενόρκων αποτελεί ένα θεσμό του νομικού συστήματος των ΗΠΑ, επιφορτισμένου με την αρμοδιότητα της παραπομπής ή όχι σε δίκη ατόμων τα οποία θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στο «οργανωμένο έγκλημα». Κατ’ ουσίαν, πρόκειται για ένα ειδικό ανακριτικό σώμα που καταπιάνεται με την έρευνα των δραστηριοτήτων των πολιτικών αντιπάλων της αμερικάνικης δημοκρατίας λειτουργώντας με πλήρη μυστικότητα, και έναν προθάλαμο για την απόδοση κατηγοριών σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Από τις αρχές Αυγούστου, αναρχικά συντρόφια έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον του Grand Jury, στα πλαίσια της κατασταλτικής επιχείρησης εναντίον του ριζοσπαστικού κινήματος στη Βορειοδυτική περιοχή (Northwest). Όσοι και όσες αρνούνται να συνεργαστούν με τις Αρχές και αντιστέκονται στον εν λόγω θεσμό απειλούνται με προφυλάκιση έως 18 μήνες ή μέχρι να αποφανθεί το Grand Jury αν θα παραπεμφθούν σε δίκη. Άμεσες δράσεις αλληλεγγύης έχουν ήδη λάβει χώρα στο Σαιντ Λούις, στην Ατλάντα, στη Νέα Υόρκη,  στο Ώκλαντ, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σηάτλ και αλλού, ενώ ετοιμάζονται και εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης. Πιστεύουμε ότι το διεθνές αναρχικό κίνημα έχει την ευθύνη να στηρίξει τα συντρόφια που δεν συνεργάζονται με τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ, το FBI, και την αντιτρομοκρατική, γι’ αυτό και ανοίγουμε το θέμα με αυτές τις μικρές συμβολικές δράσεις. Από τις 24 ως τις 30 Αυγούστου οι ομάδες αλληλεγγύης καλούν σε μια εβδομάδα συντονισμένων δράσεων, δεδομένου ότι η επόμενη συνεδρίαση του Μεγάλου σώματος ενόρκων έχει προγραμματιστεί για τις 30 Αυγούστου στο Σηάτλ.

Να στήσουμε και να συντηρήσουμε δομές αντιπληροφόρησης!
Να χτυπήσουμε τα καθεστωτικά μέσα και την Κυριαρχία παντού!

Αναρχικός πυρήνας προπαγάνδας για τη διεθνή εμπρηστική αλληλεγγύη