Βέλγιο: Πολιτικάντηδες, το νου σας!

Η ένταση στο δρόμο ανεβαίνει…

Απ’ τη μια οι εκλογές που πλησιάζουν..[i]
Παντού σε αφίσες οι βρωμόφατσες των πολιτικών, εκκλήσεις για ψήφο, πελατειακές σχέσεις, εκβιασμοί. Αυτός που ψηφίζει ράβει το ίδιο του το στόμα. Δημοκρατία δεν είναι ο «λαός» που στέλνει τους δικούς του στο κράτος, είναι το κράτος που εισχωρεί στον κοινωνικό ιστό για να τον διαμορφώσει, να τον επαναρυθμίσει, να τον διαχειριστεί ώστε να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των ισχυρών αυτού του κόσμου.

Κι απ’ την άλλη οι πολιτικάντηδες παντός είδους που προσπαθούν να μολύνουν αγώνες κι εξεγέρσεις..
Όταν ξεσπούν ταραχές στις φυλακές δεν καλούν βέβαια σε αλληλεγγύη με τους αγωνιζόμενους κρατουμένους ούτε ενθαρρύνουν τη λεηλασία αυτού που μας φυλακίζει. Συναντούν υπουργούς κι υπευθύνους προκειμένου να διαπραγματευτούν για ένα κλουβί που θα φαίνεται λιγότερο γκρίζο.

Όταν πραγματοποιούνται επιθέσεις κατά της αστυνομίας στις γειτονιές, όπως συνέβη πρόσφατα στο Άντερλεχτ, δεν αναρωτιούνται πως θα μπορούσαν να συμβάλουν στην όξυνση της επιθετικότητας ούτε πως θα πολλαπλασιάσουν τις επιθέσεις εναντίον των μπάτσων. Στέλνουν δελτία τύπου ζητώντας μια πιο σωστή και ελεγχόμενη αστυνομία, μια αστυνομία που να σέβεται τα «δικαιώματά μας».

Στις στιγμές κοινωνικού αναβρασμού, όταν η ένταση ανεβαίνει, δεν αναρωτιούνται για το πως θα ενθαρρύνουν τον καθένα να σπάσει το κλουβί του. Σας ζητούν να ενταχτείτε στην οργάνωσή τους και μιλούν εξ ονόματός σας στα μήντια.

Κι όταν επέλθει η έκρηξη, όταν στις διαδηλώσεις η οργή ξεχειλίζει και άγνωστοι περνούν στην επίθεση αντί να φλυαρούν, τότε εκείνοι καλούν σε ηρεμία, ζητούν να μείνουμε στις γραμμές τους, να μη δώσουμε άσχημη εικόνα. Και στην ανάγκη δε διστάζουν να μας απειλήσουν ότι θα μας «δώσουν» στους μπάτσους.

Ας μην αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο σ’ αυτά τα παράσιτα της εξέγερσης!
Δε θέλουν τον ξεσηκωμό, θέλουν να ρουφήξουν το αίμα των ξεσηκωμένων!

[i] Στις 14 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν στο Βέλγιο δημοτικές εκλογές.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νο 29 της αναρχικής εφημερίδας Hors Service που κυκλοφορεί κάθε 3 εβδομάδες.