Aβράνς, Γαλλία: Διαδήλωση κατά της γραμμής υψηλής τάσης

Ποτέ δε θα καταφέρουν να βάλουν από ένα μπάτσο σε κάθε πυλώνα…Να σαμποτάρουμε τη γραμμή υψηλής τάσης Cotentin-Maine!

«Όλοι στην Αβράνς»

Διαδήλωση το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη, στις 10:00
Να ρίξουμε τους πυλώνες, όχι τα δέντρα!

Η συνέλευση της Σεφρέν ενάντια στους πυλώνες οργανώνει μια συγκέντρωση-γιορτινό περίπατο για να δείξει ότι η αντίσταση συνεχίζεται σε όσους ζουν ή θα ζήσουν ίσως κάτω από τις γραμμές ρεύματος υψηλής τάσης.

Ας είμαστε πολλοί, μασκαρεμένοι κι ανοιχτοί προς τον τοπικό πληθυσμό. Ας έχουμε μια ορατή και θορυβώδη παρουσία. Ελάτε με πανό, όργανα μουσικής και καλή διάθεση!

Γιατί ο αγώνας κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει…
Όλοι και όλες στην Αβράνς στις 29 Σεπτέμβρη!

Μπορεί η τελευταία μέρα του σαββατοκύριακου αντίστασης στη Σεφρέν (στις 23 και 24 Ιούνη) να βιώθηκε σαν ένα τραύμα αλλά ήταν πάνω από όλα μια δυνατή εμπειρία με συναντήσεις και συζητήσεις συγκεντρώνοντας περίπου χίλια άτομα. Ούτε το δίκαιο του αγώνα ενάντια στη γραμμή υψηλής τάσης Cotentin-Maine χάθηκε, ούτε η αποφασιστικότητα, το αντίθετο μάλιστα. Κάθε στιγμή που σκεφτόμαστε τα γεγονότα της Σεφρέν τα θυμόμαστε σαν δυνατές στιγμές σε έναν αγώνα που διαρκεί χρόνια και δε σταματά εδώ.

Απέναντι στην καταστολή, στις δίκες που μας βαραίνουν, στις παρενοχλήσεις της αστυνομίας που είναι το οπλισμένο χέρι ενός κράτους πυρηνικών, απέναντι στις προθεσμίες των έργων που πλησιάζουν, δεν είναι η ώρα για παραίτηση ή συμβιβασμούς. Ο αγώνας ενάντια στη γραμμή υψηλής τάσης επανεφευρίσκεται μέρα με τη μέρα. Σήμερα, θέλουμε να αναζητήσουμε ένα νέο πεδίο με αυτή τη συγκέντρωση στην Αβράνς. Για εμάς πρόκειται για μια ευκαιρία να μοιραστούμε την καθημερινότητα του αγώνα και των συναντήσεών μας, να συζητήσουμε για τις εμπειρίες μας και τους λόγους που μας ωθούν να αντιστεκόμαστε ακόμα. Η εμπειρία που ζήσαμε απαλλάσσει καθένα που συμμετείχε σε αυτή από ψευδαισθήσεις σχετικά με έναν οποιοδήποτε συμβιβασμό με ένα κράτος το οποίο ανεξαρτήτως χρώματος πάντα θα υπερασπίζεται την πυρηνική του βιομηχανία.

Αυτό που επιθυμούμε είναι να ξεφύγουμε απ’ τα δεσμά που επιβάλλουν σ’ αυτό τον αγώνα ώστε αυτός να επεκταθεί παντού, σε κάθε μέρος όπου ο κόσμος θα τολμήσει να αντισταθεί απέναντι στο RTE (Δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) κι ενάντια στα πυρηνικά και στον κόσμο τους. Θέλουμε να σπάσουμε τη σιωπή και να διαλύσουμε τα ψέματα των μίντια σχετικά με την τύχη μας, την οποία μοιραζόμαστε με όσους αμφισβητούν αυτό τον κόσμο. Παρά τα όσα λένε, δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν «τοπικό αγώνα», αλλά ότι αντίθετα όλοι και όλες θα ζήσουμε κάτω από αυτές τις γραμμές ή κάτω από άλλες. Ήδη το να ζεις κάτω από μια γραμμή υψηλής τάσης αποτελεί για πολλούς μια πραγματικότητα, αλλά αυτή η πληγή που δημιουργείται θα τροφοδοτήσει βιομηχανίες σε όλη την Ευρώπη, θα μολύνει το έδαφος για πολύ καιρό ακόμα και θα επιτρέψει στον κόσμο των πυρηνικών να διαιωνισθεί μέχρι την καταστροφή. Υπό αυτή την έννοια είμαστε όλοι αντίπαλοι της γραμμής υψηλής τάσης Cotentin-Maine. Όλοι βιώνουμε τις συνέπειές της, τη λογική της ενεργειακής συγκέντρωσης της οποίας είναι ένα σύμπτωμα. Όλοι βιώνουμε την αστυνόμευση και τη στρατιωτικοποίηση που μας επιβάλλονται στους χώρους όπου ζούμε. Ας απαντήσουμε με ένα απλό «ΟΧΙ! Δεν παραιτούμαστε». Είμαστε όλοι υποταγμένοι σε αυτή την υποτιθέμενη δημοκρατία, η οποία μέσω των μπάτσων και των δικαστών της αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, αρπάζει τους χώρους μας, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας προς το συμφέρον λίγων.

Γι’ αυτό θεωρούμε τόσο σημαντικό να μεταθέσουμε τον αγώνα και να αγωνιστούμε όχι μόνο ενάντια στη γραμμή αλλά κι ευρύτερα, εκεί όπου δεν είναι «ορατή», στην πόλη, σε κοντινή μάλιστα απόσταση από τα περιβόητα «Κεντρικά Γραφεία του RTE» που είναι υπεύθυνα για το έργο.

Προβολές, κουζίνα, συζητήσεις, δράσεις ενημέρωσης για τον αγώνα, αυτά είναι τα μέσα με τα οποία επιθυμούμε να χτίσουμε δεσμούς με όλους όσους το βράδυ ανάβουν το φως στο σπίτι τους κι αναρωτιούνται. Ας σκεφτούμε ποια είναι η πραγματική φύση της ενέργειας που η κοινωνία μας καταναλώνει, ποια είναι η τιμή της σε αίμα, δάκρυα, σύγχυση και πόνο, την πραγματική τιμή της παραγωγής και μεταφοράς αυτής της ενέργειας στα εργοστάσια και στα γραφεία του καθενός όπως και στα σπίτια μας.

Ούτε συμβιβασμός, ούτε παραίτηση!
Όλοι στην Αβράνς στις 29 Σεπτέμβρη!

Συγκέντρωση στις 10:00 στο Βοτανικό Κήπο
επικοινωνία : pylones@riseup.net 06 28 94 72 13

πηγή