Σαντιάγο, Χιλή: Σοβαρά τραυματίας από πυροβολισμό μπάτσου

Το απόγευμα της Τρίτης, 9 Οκτώβρη 2012, έλαβε χώρα μια μικρή μαθητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Σαντιάγο, καλεσμένη από μαθητές λυκείων της περιοχής.

Κατά τις 15.00 το μεσημέρι μπροστά από το σταθμό του μετρό Σάντα Άνα, κι ενώ οι διαδηλωτές διασκορπίζονταν από τα τεθωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, ένα βανάκι των δεσμοφυλάκων περνούσε από το δρόμο Σαν Μαρτίν. Τη στιγμή που το μεταγωγικό όχημα ήταν σταματημένο στο φανάρι, μια ομάδα κουκουλωμένων εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του με πέτρες. Μετά από λίγο, ο καραμπινιέρος οδηγός τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα σε μια περιοχή γεμάτη πολυκατοικίες, προτού διαφύγει στη συνέχεια από το σημείο με τη βοήθεια άλλων καραμπινιέρων.

Μία από τις σφαίρες του βρήκε στο κεφάλι τον Ανγιέλο Εστράδα [Anyelo Giovanni Estrada Argomedo], 21 ετών, ο οποίος βρισκόταν στο διαμέρισμά του, στον 4ο όροφο ενός κτηρίου επί της οδού Σαν Μαρτίν. Ο Ανγιέλο Εστράδα μεταφέρθηκε σε βαριά κατάσταση και με κίνδυνο για τη ζωή του στα επείγοντα του νοσοκομείου Πόστα Σεντράλ, όπου και εγχειρίστηκε. Το τραύμα που προκάλεσε η σφαίρα ήταν διαμπερές, με συνέπεια ο τραυματίας να χάσει εγκεφαλική μάζα.

Η εισαγγελία διέταξε την κράτηση του μπάτσου που πυροβόλησε, ονόματι Χόρχε Ρεματάλ, ο οποίος οδηγήθηκε στην 3η κομισαρία. Το όπλο του κατασχέθηκε και αναμενόταν να περάσει από εισαγγελέα την Τετάρτη, 10 Οκτώβρη, με την κατηγορία του «οιονεί αδικήματος πρόκλησης βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων».

Επιπλέον, εκτός από αυτό το περιστατικό, ένας μαθητής τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας όταν παρασύρθηκε από αστυνομικό όχημα.

πηγές: 1, 2