Πόρτο, Πορτογαλία: Σύλληψη δύο συντρόφων για επιθέσεις σε τράπεζες

Ένα από τα τραπεζικά υποκαταστήματα που δέχτηκαν επίθεση

Συντρόφια,

Τα ξημερώματα της 14ης Νοέμβρη, μέρα γενικής απεργίας, οι σύντροφοι Ροδρίγο και Ροδόλφο συνελήφθησαν από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής στην περιοχή του Ματοσίνιους, μετά από μια δράση ενάντια σε υποκαταστήματα τραπεζικών μονοπωλίων που κυβερνούν τυραννικά και παράνομα τις ζωές μας.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πριν από κατηγόριες και ηθικολογίες, έχω να πω σε προσωπικό επίπεδο ότι ο Ροδρίγο και ο Ροδόλφο είχαν πλήρη συνείδηση, προβληματισμό και γνώση σχετικά με το τι ήταν αυτό απέναντι στο οποίο εναντιώθηκαν και πώς ενέργησαν. Έσπασαν συμβολικά και πραγματικά τη φυσική αταραξία που έχει επιβληθεί ανάμεσα στον κοινό «πολίτη», ον υποταγμένο στην κρατική εξουσία, και στο δυνάστη του, το Κεφάλαιο, που αντιπροσωπεύεται εν προκειμένω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτό είναι που καθορίζει τη δουλοπρεπή συμπεριφορά όλων των κοινωνικών στρωμάτων, διευθυνόμενο και περιστρεφόμενο γύρω από τις τράπεζες, τα προπύργια της πλασματικής ακεραιότητας που θεσμοθέτησαν εκείνοι που βολεύονται καλύτερα με αυτήν. Κι είναι προστατευμένοι από τον κατασταλτικό βραχίονα του κράτους, των λακέδων του, οι οποίοι τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε μεριμνούν για την προάσπιση της κοινωνικο-οικονομικής αναδόμησης της σκλάβας κοινωνίας – σε μια διαδικασία που ειρωνικά αποκαλείται «κρίση», ενώ όλο το παιχνίδι βασίζεται στη μονοπωλιακή λογική με κάθε κόστος. Αντίστοιχα, η απάντηση που θα δώσουμε πρέπει να είναι η καταστροφή τους με κάθε μέσο, όχι στ’ όνομα της κονόμας και της υπεροχής, αλλά στ’ όνομα της ανάγκης και της επιβίωσης τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο· προτού εγκαθιδρυθεί ο φασισμός, ο τελευταίος κρίκος της βίαιης συνοχής του κράτους, για να αποτελειώσει την καταστροφή της ανατρεπτικής ανυπακοής που εναντιώνεται στα σχέδιά του.

Οι δύο σύντροφοι μεταφέρθηκαν από τα κρατητήρια των μπάτσων στα δικαστήρια του Ματοσίνιους, κι από εκεί στο κακουργοδικείο του Πόρτο, λόγω της φύσης των κατηγοριών για πρόκληση εκτεταμένων φθορών. Αυτήν τη στιγμή είναι έξω, σε αναμονή δίκης, και με τον περιοριστικό όρο της περιοδικής παρουσίας ενώπιον των αστυνομικών αρχών.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι απαραίτητο να δείξουμε όλη μας την αλληλεγγύη στα συντρόφια που έπεσαν θύματα του κατασταλτικού μηχανισμού. Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη γραμμή των δυνάμεων του εχθρού βρίσκεται το «υπουργείο πληροφοριών», δηλαδή η θεσμοθετημένη κοινή γνώμη, τα γαμωκαθεστωτικά μίντια, τα οποία με συνεχόμενα πλήγματα, ψεύδη και διαστρεβλώσεις επιχειρούν να διαχωρίσουν και να καταγγείλουν εκ των προτέρων όσους θέλουν να στηρίξουν τους συντρόφους και τον συνεκτικό, ενεργό και άμεσο αγώνα τους.

Να μην αφήσουμε τους συντρόφους μόνους τους! Τόσο με τα λόγια, όσο και με τις πράξεις, να σηκώσουμε οδοφράγματα ανάμεσα στη ζωή μας και στη θεσμοθετημένη σκλαβιά!

Όλη μας την αλληλεγγύη στους Ροδρίγο και Ροδόλφο!
Συνεπή δράση ενάντια στη θεσμοθετημένη βία!

Όταν μας στερούν το λόγο, ουρλιάζουμε!
Όταν μας προπηλακίζουν, αμυνόμαστε!
Όταν δε μας ακούνε, εφορμούμε!

Κάποιος κοντά στους συλληφθέντες συντρόφους

No Comments “Πόρτο, Πορτογαλία: Σύλληψη δύο συντρόφων για επιθέσεις σε τράπεζες”