Αικατερίνμπουργκ, Ρωσία: Δράση αλληλεγγύης στην κατάληψη ΔέΛΤΑ, στο σύντροφο Γκουστάβο Κιρόγα και σε κάθε αναρχικό στην Ελλάδα

Αλληλεγγύη στην κατάληψη ΔέΛΤΑ

Στις 18 Νοεμβρίου στο Αικατερίνμπουργκ συντρόφια αφιέρωσαν μια δράση τους στο πλαίσιο της καμπάνιας Food Not Bombs («Τρόφιμα, όχι βόμβες») στους αναρχικούς της κατάληψης ΔέΛΤΑ, στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διεθνούς αλληλεγγύης. Η είδηση της απέλασης του αναρχικού μετανάστη Γκουστάβο Κιρόγα στην Κολομβία δεν είχε γίνει ακόμη τότε γνωστή στους εκεί αλληλέγγυους.

Ακολουθούν μονάχα μικρά αποσπάσματα του κειμένου τους:

«Όταν στην Ελλάδα ο κόσμος αυτοκτονεί λόγω ανέχειας, όταν άστεγοι πεθαίνουν κάθε χειμώνα, είναι γελοίο να μένουν ολόκληρα κτήρια αδειανά στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Σε μια χώρα που μαστίζεται από την κρίση, είναι απίθανο το Δημόσιο να επενδύσει χρήματα στο κτήριο της ΔέΛΤΑ, το οποίο και εκκένωσε, συνεπώς αυτό θα μένει άδειο και θα ρημάζει, ενόσω θα φυλάσσεται από μπάτσους για να μην μπουν μέσα οι κακοί αναρχικοί. Τέτοιες στιγμές γίνεται προφανές ότι η χούντα ποτέ δεν τελείωσε. Η βιτρίνα της ελληνικής δημοκρατίας κατέρρευσε, και πλέον βλέπουμε μια ολοκληρωτική δικτατορία μέσα απ’ αυτήν. (…)

Ευχόμαστε τα συντρόφια μας στην Ελλάδα, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να μη σταματήσουν την πάλη ενάντια στο ελληνικό κράτος, που είναι ο μόνος τρομοκράτης. Ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε όταν η κοκκινόμαυρη θ’ ανεμίζει πάνω από μια ελεύθερη Ελλάδα και Ρωσία».