Γερμανία & Ιταλία: Αναρχικοί κρατούμενοι διεξάγουν συμβολική απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Marco Camenisch

marco
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΚΑΜΕΝΙΣ

Το ιταλικό ελεύθερο ραδιόφωνο RadioAzione ενημερώνει πως, από τη 15η Δεκέμβρη, ο φυλακισμένος σύντροφος Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα βρίσκεται σε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αναρχικό αδελφό του Μάρκο Καμένις, ο οποίος παραμένει έγκλειστος στο ελβετικό κολαστήριο και αντιμετωπίζει μία ακόμη ακροαματική διαδικασία, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν, όσον αφορά το δίκαιο αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους.

Ο Γκαμπριέλ θα απεργήσει μέσα απ’ τις φυλακές του Άαχεν της Γερμανίας έως και την 21η Δεκέμβρη. Ύστερα σειρά έχει η αναρχική Ελίζα Ντι Μπερνάρντο, η οποία κρατείται στην ιταλική φυλακή της Ρεμπίμπια, στη Ρώμη. Η Ελίζα θα προχωρήσει σε απεργία πείνας τη βδομάδα απ’ τις 22 έως και τις 29 Δεκέμβρη. Αναμένεται ακόμη να επιβεβαιωθεί αν θα υπάρξει τρίτος γύρος, που πιθανώς θα περιλαμβάνει απεργία πείνας από το σύντροφο Σέρτζιο Μαρία Στεφάνι, που ’ναι έγκλειστος στις φυλακές της Αλεσσάντρια στην Ιταλία.

Όπως έχει ήδη προταθεί από τον Γκαμπριέλ σε πρόσφατη επιστολή του, η απεργία αλληλεγγύης μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και τον Γενάρη του 2013, αν συγκρατούμενοι/-ες θέλουν κι είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διαμαρτυρία για την άμεση απελευθέρωση του Μάρκο Καμένις.

Η Ελίζα —συντάκτρια του Culmine, όπως και ο κρατούμενος Στέφανο Γκαμπριέλε Φόσκο– καθώς και ο Σέρτζιο είναι μεταξύ των οκτώ συντρόφων που έχουν προφυλακιστεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «ευτολμία». Το συγκεκριμένο αντι-αναρχικό κατασκεύασμα ονόματι Ardire εξαπολύθηκε απ’ το ιταλικό κράτος τον Ιούνη του 2012, και μεταξύ άλλων διωκόμενων εμπλέκει επίσης τον Μάρκο και τον Γκαμπριέλ.

Προς όλα τα συντρόφια εκτός των τειχών που θέλουν να αισθανθούν εγγύτητα με τον Μάρκο και άλλους αναρχικούς αιχμαλώτους: κάντε ακριβώς αυτό – κάντε την αλληλεγγύη στα φυλακισμένα συντρόφια να λάμψει.

Δύναμη στους ομήρους που αγωνίζονται!