Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Προκήρυξη για μπόμπα στο αρχηγείο των δεσμοφυλάκων και εμπρησμούς

encapuch

Την ώρα που την πέφτουμε στους μπάτσους, εκείνοι επιτελούν το σύνηθες έργο τους τραμπουκίζοντας και εξευτελίζοντας όποιον κι όποια βρεθεί στο διάβα τους και δεν έχει πού την κεφαλή κλίνη, ή κοπανώντας φυλακισμένους/-ες που αρνούνται να συνεχίσουν να υπακούν στις εντολές δεσμοφυλάκων. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι στην Αργεντινή γίνονται βασανιστήρια κι ότι οι μπάτσοι τ’ ασκούν σε όλα τα μπουντρούμια που διαθέτουν. Κι ως συνήθως, μαγκώνουν το πιο αδύναμο άτομο ή όποιον κι όποια δεν μπορεί ν’ αμυνθεί.

Η Μαρία Λάουρα Ακόστα [María Laura Acosta] και η Σεσίλια Χιντάλγο [Cecilia Hidalgo] παραμένουν στη θύμησή μας ως δύο ακόμη δολοφονημένες από το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό καθεστώς, ακριβώς όπως όσοι κι όσες φονεύτηκαν από μπάτσους και ανθρωποφύλακες μέσα κι έξω από τις φυλακές.

Την Κυριακή, 30 Δεκέμβρη 2012, στις 03.50 τα ξημερώματα πυροδοτήσαμε μια μπόμπα στην κεντρική είσοδο της Εθνικής Διεύθυνσης της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας Αργεντινής επί της οδού Λαβαγιέ 2705, στη γωνία με τη λεωφόρο Πουεϋρρεδόν. Η έκρηξη προκάλεσε φθορές στην είσοδο του κτηρίου, αλλά δυστυχώς δεν κατέληξε κανένας απ’ τους δεσμοφύλακες τραυματίας. Στον Τύπο κυκλοφόρησε ότι οι μπάτσοι έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού μετά την προειδοποίηση του φύλακα σχετικά με την παρουσία ύποπτου πακέτου που πετάχτηκε από ένα όχημα εν κινήσει. Όλα αυτά είναι μούφες.

Στο σημείο δεν υπήρχε κανένας φύλακας, γεγονός που αιφνιδίασε κι όλους τους δεσμοφυλάκους που ήταν εντός.

Τώρα το σύρμα έπεσε, και ξέρουνε ότι η ίδια τους η ύπαρξη θα χτυπηθεί από τους εραστές της λευτεριάς, γιατί το ’χουμε σκοπό να τους γυρέψουμε μέχρι την εξώπορτά τους, κι αν μπορέσουμε θα μπουκάρουμε κιόλας, ώστε η φωτιά μας να τους κάνει παρανάλωμα. Για να δούμε αν θα το παίξουν τόσο μάγκες όσο το παίζουνε με άοπλους κρατουμένους…

Αυτό το χτύπημα το αφιερώνουμε σε όλους τους αναρχικούς αιχμαλώτους ανά τον κόσμο, και χαιρετάμε συνωμοτικά όσους κι όσες μάχονται εντός κι εκτός των τειχών.

Αναλαμβάνουμε επίσης την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον του περιπολικού του 27ου αστυνομικού τμήματος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αργεντινής, του συμβατικού οχήματος του 51ου αστυνομικού τμήματος, των Mercerdes Benz στη γειτονιά του Μπελγράνο, όπως και του περιπολικού των δημοτόμπατσων στη γειτονιά της Σααβέδρα.

Φίλοι της Γης | Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

No Comments “Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Προκήρυξη για μπόμπα στο αρχηγείο των δεσμοφυλάκων και εμπρησμούς”