Τσάπελ Χιλ, ΗΠΑ: Επίθεση σε φοιτητική αδελφότητα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας

(όταν καταστρέφω πράγματα, φτιάχνομαι πολύ)

Τη νύχτα της 13ης Γενάρη σπάσαμε τα μπροστινά παράθυρα του κτηρίου της ανδρικής αδελφότητας ΧΨ* επί της λεωφόρου Κάμερον 321 στο Τσάπελ Χιλ της Βόρειας Καρολίνας. Αυτό το κάναμε για κάθε άτομο που ’χει φοβηθεί να περπατήσει στους δρόμους αυτής της πόλης εξαιτίας παρενόχλησης που δέχεται για το σώμα, το φύλο ή τη σεξουαλικότητά του. Η αδελφότητα αυτή επιλέχθηκε τυχαία ανάμεσα σε παρόμοιους στόχους. Όλες οι ανδρικές αδελφότητες είναι εργοτάξια συνειδητής αυτοοργάνωσης της πατριαρχικής εξουσίας και της ομοφοβίας που τη στηρίζει. Υπάρχουνε για να μετατρέπουν αυτή την εξουσία σε πραγματικό Κεφάλαιο.

Αλληλεγγύη σ’ όλες τις ατομικότητες που φυλακίστηκαν ή απειλούνται με εγκλεισμό επειδή υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους ενάντια στην ομοφοβική ή τρανσφοβική βία.

πηγή

* Η Chi Psi Fraternity είναι μία μυστική εταιρεία, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες «ανδρικές και γυναικείες αδελφότητες» στις ΗΠΑ, η οποία διατηρεί περίπου τριάντα ενεργά παραρτήματα σε κολέγια και πανεπιστήμια, κι απαρτίζεται από φοιτητές που περιγράφονται υπό το φασιστικό σλόγκαν «μια οικογένεια κυρίων σε επιδίωξη της αριστείας».