Μελβούρνη, Αυστραλία: Δράση αλληλεγγύης στους αναρχικούς της Αιγύπτου (6.2.2013)

Στις 6 Φλεβάρη καλούμε όλους τους αναρχικούς, όλα τα ελεύθερα μυαλά κι όλους τους ταραχοποιούς να συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο που στεγάζει το αιγυπτιακό προξενείο επί της οδού Μάρκετ 50, στην κεντρική επιχειρηματική ζώνη της Μελβούρνης, στις 15.30μ.μ. σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τ’ αναρχικά αδέρφια μας στην Αίγυπτο, που αυτήν τη στιγμή απειλούνται με οξύτατη καταστολή από το θρησκόληπτο φασίστα Μόρσι και το βάναυσο καθεστώς του, που ’χει τις πλάτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο μηχανισμός «δικαιοσύνης» του καθεστώτος αυτού έχει επικηρύξει ως «τρομοκρατική οργάνωση» το Black Bloc και τους αναρχικούς που έκαναν για πρώτη φορά την παρουσία τους γνωστή στις διαδηλώσεις της 2ης επετείου της αιγυπτιακής επανάστασης, κι επιπλέον, έχει διατάξει να συλληφθούν και να τεθούν υπό κράτηση όλα τ’ άτομα που κρίνονται ύποπτα ως μέλη του μαύρου μπλοκ. Υπήρξαν επίσης κελεύσματα από πλευράς εξτρεμιστικών θρησκευτικών στοιχείων εντός της Αιγύπτου για ξυλοδαρμό και εκτέλεση μελών του μαύρου μπλοκ.

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις όπου αναρχικοί σύντροφοι αντιμετωπίζουν την καταστολή ανά τον κόσμο, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, και η Αίγυπτος δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάνοντας την παρουσία μας εμφανή έξω από το αιγυπτιακό προξενείο, θα στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στο ισχύον αιγυπτιακό καθεστώς ότι το αιγυπτιακό μαύρο μπλοκ κι οι αναρχικοί στην Αίγυπτο δεν είναι απομονωμένοι μήτε λησμονημένοι, και ότι μια επίθεση εναντίον τους είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας!

Η δράση αυτή έρχεται σε απάντηση προς ένα διεθνές κάλεσμα που ’χει κυκλοφορήσει για δράσεις αλληλεγγύης με σκοπό τη στήριξη των αναρχικών στην Αίγυπτο.

Φέρτε πανό, μαύρες παντιέρες, προπαγανδιστικά φυλλάδια, μάσκες κ.τ.λ., γιατί θα θέλαμε να δώσουμε ένα ισχυρό οπτικό παρών, όχι μόνο απέναντι στο προσωπικό του προξενείου, αλλά και προς τους συντρόφους μας στην Αίγυπτο.

Τα λέμε εκεί!

πηγή