21 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου: Βδομάδες δράσεων αλληλεγγύης στην αναρχική φυγόδικη Felicity Ann Ryder

Πόλη του Μεξικού: Απόγεμα αλληλεγγύης για τη Φελίσιτυ Ράιντερ στις 21 Φλεβάρη, απ’ τις 5μ.μ., στον κατειλημμένο χώρο Τσε (στο διάδρομο της κεντρικής βιβλιοθήκης στην πανεπιστημιούπολη, κεντρικό campus του UNAM)

Μ’ έναν αδελφικό χαιρετισμό ασπαζόμαστε όλες τις αντεξουσιαστικές καρδιές που μας διαβάζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου· όλους κι όλες που αφιερώνουν το χρόνο τους και με αποφασιστικότητα και συνέπεια πολεμούν με τα δικά τους μέσα κάθε θεσμό και σύμβολο του μηχανισμού του πατριαρχικού καπιταλισμού, της καταπίεσης, της εξημέρωσης και της εξουσιαστικής παρωδίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα από ένα σημείο του Κτήνους για να υψώσουμε τα ουρλιαχτά της αλληλεγγύης μας προς την αδελφή και συντρόφισσα Φελίσιτυ Αν Ράιντερ, η οποία παραμένει φυγόδικη απ’ τα νύχια του κράτους περισσότερο από επτά μήνες. Τα ξημερώματα της 27ης Ιούνη 2012 συνέβη ένα ατυχές περιστατικό: ένας εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη προκαλώντας τον τραυματισμό (και στη συνέχεια την εξάμηνη προφυλάκιση) του συντρόφου μας Μάριο Λόπες «Τρίπα», που πλέον είναι «ελεύθερος» υπό όρους, με την ποινική δίωξη εις βάρος του σε εξέλιξη. Ύστερα απ’ αυτό, κι αφού οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης της Πόλης του Μεξικού εντόπισαν το διαβατήριο της Φελίσιτυ, η συντρόφισσα βγήκε στην παρανομία για να διαφύγει τον κίνδυνο εγκλεισμού της.

Εξαιτίας όλων αυτών των γεγονότων, συνειδητοποιούμε πως πρέπει να εξαπολύθηκε διαρκής παρενόχληση εις βάρος των συγγενών της στη χώρα προέλευσής της (την Αυστραλία), αλλά και στα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, ενδέχεται να έχουν εγκαινιαστεί περαιτέρω έρευνες σε άλλες χώρες σε μια προσπάθεια να τη συνδέσουν με άλλους πυρήνες αναρχικής δράσης. Όλα αυτά είναι μέρος των διεθνών αστυνομικών κατασκευασμάτων προκειμένου να επιτεθούν στο ακρατικό κίνημα και να επιβάλουν το φόβο και τον τρόμο, στην (ανεπιτυχή) προσπάθειά τους να μας ακινητοποιήσουν.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Φελίσιτυ όλους τους τελευταίους μήνες. Η παρανομία, παρ’ ότι είναι μια καλύτερη επιλογή από τα κρύα και κυνικά κάγκελα μιας φυλακής, δεν παύει να αποτελεί ένα είδος φυλακής που δεν αφήνει τους φυγόδικους να γευτούν την ολοκληρωτική λευτεριά εξαιτίας της απειλής πιθανής τους σύλληψης. Η συνθήκη αυτή προκαλεί πολλές δυσχέρειες κινητικότητας για δραστηριότητες τόσο επιβίωσης όσο και μάχης, ενώ επιφέρει απομόνωση κι αποξένωση από αγαπημένα πρόσωπα και αναχαιτίζει τα προσωπικά σχέδια ζωής. Η παρανομία ως αναγκαιότητα, κι όχι σαν κάποιο προνόμιο ενός αυταρχικού βανγκουαρδισμού, επιτάσσει εξίσου την αλληλεγγύη μας καθώς αναγκάζει τα συντρόφια μας να βρίσκονται σε διαρκή φυγή, που σταδιακά υπονομεύει την πολυπόθητη λευτεριά. Άλλωστε, δεν υπάρχει καν η δυνατότητα υλικής και συναισθηματικής υποστήριξη όπως, έστω και περιορισμένα, παρέχεται σε όσους/-ες βρίσκονται στα κελιά.

Ξέρουμε ότι, όπου κι αν είναι η συντρόφισσα Φελίσιτυ, παραμένει ακλόνητη στις αναρχικές της πεποιθήσεις και χλευάζει τον εχθρό, χωρίς να σταματά ούτε στιγμή να του επιτίθεται, στη μούρη. Από εδώ, της στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς και καλούμε όλες τις αντεξουσιαστικές προσπάθειες να συμμετάσχουν σε δυο βδομάδες δράσεων, χαιρετισμών και χειρονομιών αλληλεγγύης για τη συντρόφισσά μας Φελίσιτυ, από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου 2013, καθένα άτομο στο δικό του χρόνο και με το δικό του τρόπο, για να της πούμε πως δεν είναι μόνη και ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των αναρχικών που αγωνίζονται δεν είναι μόνο λόγια ή στόλισμα όμορφων «επαναστατικών» φυλλαδίων.

Για μας, η αλληλεγγύη είναι επίσης ένα όπλο για την καταστροφή της εξουσίας.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως βρίσκονται κι άλλα συντρόφια μας στην παρανομία, όπως ο Χανς Νιεμέγερ, που διώκεται από το χιλιανό κράτος, ή οι Γρηγόρης Τσιρώνης, Μάριος Σεϊσίδης, Βασίλης Παλαιοκώστας, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα απ’ την Ελλάδα. Αδάμαστους χαιρετισμούς σ’ όλους τους αναρχικούς συντρόφους μας, είτε αιχμαλώτους είτε φυγόδικους, σε όλο τον κόσμο. Πότε νικημένοι, ποτέ μετανιωμένοι!

Σε θέλουμε λεύτερη και άγρια, Φελίσιτυ, δεν έχεις φύγει στιγμή από το πλάι μας! Δεν είσαι μόνη, συντρόφισσα. Πολλοί/-ές από μας σε συντροφεύουμε στη μάχη που δίνεις και συμμεριζόμαστε τις πεποιθήσεις σου!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

πηγή

No Comments “21 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου: Βδομάδες δράσεων αλληλεγγύης στην αναρχική φυγόδικη Felicity Ann Ryder”