Μπλούμινγκτον, ΗΠΑ: Λήξη της κατάληψης του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα – Αλληλεγγύη στα μέσα αντιπληροφόρησης στο Πολυτεχνείο της Αθήνας

Διαδήλωση στην πανεπιστημιούπολη της Ιντιάνα τη βραδιά της Παρασκευής 12/4 από φοιτητές και άλλους υποστηρικτές, που έχουν κηρύξει απεργία-διαμαρτυρία με αιτήματα όπως μείωση διδάκτρων, παύση περαιτέρω ιδιωτικοποίησης, εισδοχή περισσότερων αφρικανών-αμερικανών φοιτητών κ.ά.

Τη νύχτα της 11ης Απρίλη, η αστυνομία του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα εκκένωσε το κατειλημμένο απεργιακό κέντρο στο κτήριο Γούντμπερν Χολ [Woodburn Hall], συλλαμβάνοντας ένα άτομο.

Το επόμενο πρωί, τη δεύτερη μέρα της απεργίας, το κτήριο ανακαταλήφθηκε. Αργότερα, περίπου 100 άτομα έκαναν συνέλευση αποφασίζοντας πως δεν είναι σε θέση να κρατήσουν το κτήριο στο ενδεχόμενο άλλης μιας επίθεσης των μπάτσων. Έτσι, κατά τις 9.30 το βράδυ, προτού η αστυνομία μπορέσει να εξαπολύσει κάποια βίαιη επιδρομή, οι καταληψίες έκαναν αλυσίδες κι αποχώρησαν οικειοθελώς και με τους δικούς τους όρους, τραγουδώντας το σκοπό του παλιού ιταλικού αντιφασιστικού τραγουδιού «Bella Ciao» [στην αγγλική εκδοχή του].

Η συνέλευση στο σύνολό της στέλνει χαιρετισμούς σ’ όσους κι όσες αγωνίζονται ενάντια στην κρατική καταστολή στο Πολυτεχνείο της Αθήνας σε υπεράσπιση αυτοοργανωμένων ραδιοφωνικών σταθμών και διαδικτυακών εγχειρημάτων (Athens Indymedia). Τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας σαρωτικής λιτότητας και της ανάγκης του κράτους να αναστείλει την εξάπλωση μιας περαιτέρω αντίστασης. Παρόλο που μέχρι στιγμής εδώ πέρα οι περικοπές και τα μέτρα λιτότητας ωχριούν μπροστά σε όσα έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, πολλοί και πολλές από μας έχουμε αντλήσει έμπνευση από τα κινήματα εκεί.

Αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνεται στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στην κατάληψη ΔέΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη και στους κατειλημμένους χώρους ανά την Ελλάδα!

Αν και η απεργιακή κατάληψη εδώ τελείωσε, αυτή είναι μονάχα η αρχή του αγώνα μας. Παρομοίως, ξέρουμε πως κι εσείς θα επιβιώσετε από τις τελευταίες επιθέσεις κατά της ελεύθερης πληροφόρησης και της αυτονομίας στα πανεπιστήμια, κι ότι όλο αυτό μονάχα να σας δυναμώσει μπορεί.

Εδώ περισσότερες πληροφορίες στ’ αγγλικά για τις εξελίξεις.

«Με τους φίλους μου τώρα, ως το κέντρο της πόλης
θα ταράξουμε τις πύλες της κόλασης…»
Bella Ciao

πηγή