Βαρκελώνη: Έκθεση/δημοπρασία οικονομικής ενίσχυσης κρατουμένων

Με την πρωτοβουλία της φετινής έκθεσης/δημοπρασίας (expo/subasta 2013) για την ενίσχυση κρατουμένων στοχεύουμε μέσα από έργα ζωγραφικής, σχέδια και άλλες μορφές έκφρασης να στηρίξουμε όσους κι όσες βρίσκονται πίσω απ’ τα σίδερα, επιθυμώντας επίσης αδιάκοπα την κατάλυση κάθε είδους φυλακής.

Δεν είμαστε αρτίστες και δε γουστάρουμε να εμπορευματοποιούμε τις ιδέες μας. Απλώς, στην περίπτωση αυτή, διοργανώνουμε μια δραστηριότητα με την επιδίωξη της οικονομικής υποστήριξης φυλακισμένων, έχοντας πάντα κατά νου ότι σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή και υπόκεινται σε βασανισμούς.

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στους κρατουμένους της εξέγερσης του 2004 στις βαρκελωνέζικες φυλακές Κουάτρο Καμίνος, σε σχέση με την οποία αυτόν τον Μάη ξεκινά η δίκη εις βάρος όλων εκείνων των ανθρωποφυλάκων που διέπραξαν άγρια βασανιστήρια και κακομεταχειρίσεις εναντίον κρατουμένων που αντιστάθηκαν σε περαιτέρω ταπεινώσεις και που έκτοτε καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές.

Χαιρετισμούς στον αναρχικό σύντροφο Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, που πρόσφατα μεταφέρθηκε απ’ τις γερμανικές φυλακές στα κλουβιά του ισπανικού κράτους.

Πάντοτε παρών ανάμεσά μας ο Χοσέ Ταρρίο, αδάμαστος σύντροφος και εραστής της λευτεριάς, που μέχρι την τελευταία του μέρα δεν έπαψε να εξεγείρεται ενάντια στην εξουσία.

Αναφέραμε μερικές μονάχα περιπτώσεις ατόμων που βρίσκονται σε εγκλεισμό, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περισσότεροι εκεί μέσα, άνθρωποι που αντιστέκονται εντός των τειχών και οι φωνές τους δεν βγαίνουν προς τα έξω. Δύναμη σε όλους κι όλες εσάς που εξακολουθείτε να αγωνίζεστε στα σκοτεινά κελιά. Και να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι/-ες!

Πώς λειτουργεί η δημοπρασία;

Η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον Μάιο στον κατειλημμένο χώρο της Απαλλοτριωμένης Τράπεζας στην Γκράσια.

3 Μαΐου στις 19:00 – Εγκαίνια της έκθεσης με μεζεδάκια και μουσική
Κατά την επίσκεψή σας, θα βρείτε έναν κατάλογο στον οποίο μπορείτε να σημειώσετε την προσφορά σας για τον πίνακα ή άλλο έργο που θα επιλέξετε, ένα όνομα, την οικονομική σας συμβολή και έναν τρόπο ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Η προσφορά μπορεί να είναι ατομική, αλλά ενθαρρύνουμε επίσης διάφορες ομάδες να συμμετάσχουν.

17 Μαΐου στις 19:00 – Συνέχεια των προσφορών
Ενημερωτική συζήτηση για τη δίκη των βασανιστών κατά την εξέγερση στις φυλακές Κουάτρο Καμίνος. Διάθεση εντύπων με πληροφορίες για υποθέσεις κρατουμένων, ανακοινωθέντα, κείμενα και γράμματα μέσα από τη φυλακή.

31 Μαΐου στις 20:00
Δημοπρασία. Μπορείτε να πάρετε τον πίνακά σας!

το κάλεσμα στα ισπανικά