Όρεγκον, ΗΠΑ: Σαμποτάζ σε σιδηροδρομική γραμμή

Αργά τη νύχτα της πρωτομαγιάς σαμποτάραμε μια σιδηροδρομική γραμμή στο Σέντραλ Όρεγκον για να διακόψουμε τη ροή εμπορευμάτων. Το Κεφάλαιο εξαρτάται περισσότερο από ποτέ απ’ τη μητρόπολη, τη συνεχή ροή εμπορευμάτων, υπηρεσιών, κεφαλαίων, πληροφοριών, και κάθε διακοπή της ροής αυτής είναι μια μικρή νίκη.

Αναλάβαμε αυτή την ενέργεια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλους εκείνους που βρίσκονται αντιμέτωποι με δικαστική έρευνα, φυλάκιση και καταστολή στη Βορειοδυτική περιοχή. Όσο γινόμαστε πιο επικίνδυνοι, τόσο ο κίνδυνος εναντίον μας μεγαλώνει, αλλά δε θα ζαρώσουμε από φόβο ενώπιον όσων θέλουνε να μας ελέγχουν. Πραγματώσαμε αυτή την ενέργεια γνωρίζοντας πολύ καλά την έκταση της πολιτικής καταστολής στο Πασίφικ Νόρθγουεστ επί του παρόντος. Όχι γιατί θέλουμε να δείξουμε την ανυπακοή ή την οργή μας απέναντι στο κράτος· δεν έχουμε να πούμε τίποτα σε δαύτους. Δράσαμε γιατί η αγάπη μας για τους συντρόφους μας ξεπερνά κατά πολύ το φόβο ενώπιον της καταστολής, και επειδή η αγάπη είναι πράξη, δεν είναι συναίσθημα.

Αυτή η δράση ήταν γρήγορη και εύκολη. Χρησιμοποιώντας σύρμα χαλκού με απογυμνωμένα τ’ άκρα, τυλίξαμε τα δυο άκρα του σύρματος γύρω απ’ τη σιδηροδρομική ράγα και θάψαμε το μεσαίο τμήμα. Αυτό στέλνει ένα ψευδές σήμα ότι υπάρχει ένα τρένο στις ράγες, καθυστερώντας οποιαδήποτε άλλη κίνηση μέχρι να παύσει το μπλοκάρισμα.

Αλληλεγγύη σε εκείνους που αντιστέκονται στο μεγάλο σώμα ενόρκων, σ’ εκείνους που απειλούνται με διώξεις, και σ’ όσους κι όσες κατάφεραν να επιφέρουν μερικές καταστροφές στους δρόμους του Σηάτλ σε πείσμα της μιντιακής και μαζικής αστυνομικής προληπτικής καταστολής.

πηγή

Σημ.: Τρεις αρνητές του ομοσπονδιακού μεγάλου σώματος ενόρκων του Σηάτλ, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονταν σε προφυλάκιση, έχουν απελευθερωθεί.