Βδομάδες διεθνούς αγκιτάτσιας και δράσης για ανατρεπτικούς κρατουμένους στη Χιλή

20-25 Μάη / 20-25 Ιούνη / 25-31 Ιούλη

Ενεργή και μαχητική αλληλεγγύη στους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν

Η 24η Απρίλη 2013 ήτανε η ημερομηνία για την οποία είχε οριστεί η προετοιμασία της προφορικής ακροαματικής διαδικασίας εναντίον των Μαρσέλο Βιγιαροέλ, Χουάν Αλίστε και Φρέντυ Φουεντεβίγια, που κατηγορούνται για διάφορες ληστείες και το θάνατο ενός μπάτσου. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η ακροαματική διαδικασία ακυρώθηκε ολότελα διότι δεν αντιστοιχούσε στα πρότυπα της εισαγγελικής αρχής και στις διωκτικές της ορέξεις.

Έτσι, η προετοιμασία της προφορικής ακροαματικής διαδικασίας ορίστηκε να διεξαχθεί εκ νέου την 1η Αυγούστου 2013.

Επί της παρούσης, οι σύντροφοι έχουνε μείνει 3 χρόνια και 8 μήνες μέσα στα κελιά σε καθεστώς προφυλάκισης, δηλαδή χωρίς ποτέ να έχουν καταδικαστεί σε κάποιο δικαστήριο.

Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα του γεγονότος ότι το κράτος-φυλακή-Κεφάλαιο χρησιμοποιεί τα κελιά και τον εγκλεισμό ως μια μορφή τιμωρίας, ελέγχου και εκμηδένισης εκείνων που διαπράττουν ανταρσία ενάντια στη καθεστηκυία τάξη.

Αυτό είναι ένα κάλεσμα προς όλους κι όλες να ανακτήσουν οποιαδήποτε μορφή αλληλεγγύης και μάχης για τους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου. Γιατί, όποιος ξεχνά τους αιχμαλώτους του πολέμου, ξεχνά τον ίδιο τον πόλεμο στο τέλος…

περισσότερα για την υπόθεση σεκιούριτι στα ισπανικά και αγγλικά

Λευτεριά στους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν!