Μαδρίτη: Επίθεση σε κατάστημα ρούχων της εταιρείας Mango

Το απόγευμα της 1ης Ιούνη έλαβε χώρα μια δράση ενάντια σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας ένδυσης Mango, επί της οδού Φουενκαρράλ, στη Μαδρίτη.

Κατά τη διάρκεια της ενέργειας αδειάσαμε έναν πυροσβεστήρα στο εσωτερικό του καταστήματος, όπου εκσφενδονίσαμε επίσης δοχεία με κόκκινη μπογιά.

Μέσω αυτής της δράσης θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες και εργάτριες στις φάμπρικες υφασμάτων, ιδιοκτησίας ισπανικών και ξένων πολυεθνικών, και ειδικότερα σε όσους κι όσες υπέστησαν την πρόσφατη τραγωδία της 24ης Απρίλη 2013 στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Εκείνη τη μέρα, μετά την κατάρρευση μιας φάμπρικας υφασμάτων, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι/-ες από 1.000 εργάτες/-ριες, ενώ περισσότεροι από 2.500 ακόμη τραυματίστηκαν. Μέρες πριν, η κυβέρνηση είχε αποσύρει σχετικό νόμο που στόχευε στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μετά από πιέσεις των πολυεθνικών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται διάφορες επιχειρήσεις ισπανικών συμφερόντων, όπως αυτές του ομίλου Inditex (Zara, Oyshο, …), El Corte Inglés ή Mango.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι οι πιο παράλογες καταναλωτικές απολαύσεις, στις χώρες του αποκαλούμενου Πρώτου κόσμου, αφήνουν πίσω τους μια λίμνη αίματος σε όλα τα εκμεταλλευόμενα εδάφη όπως αυτά του Μπαγκλαντές.

Το να μεταρρυθμίσουμε το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, κάνοντάς το πιο αγαπητό, δεν πρόκειται να εξαλείψει την κυριαρχία επί της ζωής μας. Η λύση περνάει μέσα από την καταστροφή του καπιταλισμού και την πραγμάτωση ενός επαναστατικού προτάγματος, που μέρα με τη μέρα θα μας επιτρέψει να ανακαλύψουμε και να πειραματιστούμε με νέους τρόπους συσχέτισης εν ελευθερία.

Γι’ αυτό, και παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως αυτή η χειρονομία είναι κατ’ αρχάς μονάχα συμβολική, πιστεύουμε ότι συνεισφέρει στη γενίκευση οποιουδήποτε τύπου δράσης, και στον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων ή των μποϊκοτάζ ενάντια σε όλους τους στόχους που φέρουν ευθύνη για την κυριαρχία, όποια μορφή κι αν παίρνει αυτή.

Δεν ξεχνάμε. Αλληλεγγύη στην πράξη.

στα ισπανικά