Βαρκελώνη: Επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας CatalunyaCaixa

(μπαχάλεμα άλλου υποκαταστήματος, σε μία από τις διάφορες δράσεις αλληλεγγύης προς την ίδια κατάληψη)

Το βράδυ της 26ης Ιούνη 2013 ρημάξαμε τις βιτρίνες ενός υποκαταστήματος της τράπεζας CatalunyaCaixa, επί της οδού Καντάμπρια, στη βαρκελωνέζικη γειτονιά του Σαντ Μαρτί.

Αυτήν τη νύχτα δε σπάσαμε μοναχά μερικές τζαμαρίες, αλλά σπάσαμε επίσης, έστω και για μερικά δεύτερα, την κοινωνική ειρήνη και τις εμπορευματοποιημένες και εξουσιαστικές κοινωνικές σχέσεις, ανακτώντας τον έλεγχο της ζωής μας και τσακίζοντας για μερικές στιγμές την παραίτηση και την απάθεια.

Την πέσαμε στην εν λόγω τράπεζα για τρεις συγκεκριμένους λόγους:
1. Επειδή αποτελεί έναν καπιταλιστικό οργανισμό.
2. Γιατί εν προκειμένω βρίσκεται πίσω από μια πληθώρα εξώσεων και εκκενώσεων καταλήψεων σε αυτή την πόλη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της επαπειλούμενης εκκένωσης της Απαλλοτριωμένης Τράπεζας στην Γκράσια (καλά θα κάνετε εσείς της CatalunyaCaixa να άρετε την καταγγελία, μιας και τα κοτρόνια και η φωτιά είναι πιο ντούρα από τις γαμωβιτρίνες σας).
3. Γιατί έτσι μας έκανε κέφι.

Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν τη μικρή δράση σε όλους τους εξεγερμένους, αντεξουσιαστές και αναρχικούς που δέχονται αντίποινα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, από τις γειτονιές της Βαρκελώνης ή της Μαδρίτης, μέχρι αυτές της Αθήνας ή της Ιστάνμπουλ. Από την Τζακάρτα ή το Μινσκ, ως την Πόλη του Μεξικού ή το Σαντιάγο της Χιλής.

Καλούμε όλους τους σπάστες να συμμετάσχουν σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο υπό το πρόταγμα της άρνησης κάθε εξουσίας και με ένα μοναδικό πρόγραμμα: επίθεση.

Υποσχόμαστε κι άλλα.

πηγή