Αμβούργο: Δράση αλληλεγγύης για τις κρατούμενες Σόνια και Σιμπύλλε στη Γερμανία, όπως και για την εξέγερση στην Τουρκία

Καλοκαιριά για τη Σόνια και τη Σιμπύλλε!

Τη νύχτα της 31ης Ιούλη προς 1η Αυγούστου επιτεθήκαμε στο κτήριο της εταιρείας ThyssenKrupp Industrial Solutions AG στο Αμβούργο. Σπάσαμε τα παράθυρα και τις πόρτες εισόδου, κι εκσφενδονίσαμε περίπου δυο ντουζίνες μπουκάλια με μπογιά στην πρόσοψή του. Ταυτόχρονα ο δρόμος μπροστά απ’ το κτήριο μπλοκαρίστηκε με φλεγόμενα οδοφράγματα.

H ThyssenKrupp είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής πολεμικών μηχανών, που εξοπλίζει στρατούς σε όλο τον κόσμο.

Η επίθεση έγινε σε αλληλεγγύη προς τις φυλακισμένες συντρόφισσες Σόνια και Σιμπύλλε, που κράτησαν αδιαπραγμάτευτη στάση ενάντια στο κράτος και στη δικαιοσύνη του. Η Σόνια κατηγορείται για επιθέσεις και συμμετοχή στους Επαναστατικούς Πυρήνες (RZ) τη δεκαετία του ’70. Η Σιμπύλλε βρίσκεται αιχμάλωτη επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές. Η δίκη είναι ακόμη σε εξέλιξη (στη Φρανκφούρτη· βλ. και α, β, γ).

Η επίθεση αφιερώνεται επίσης στην εξέγερση του Ιούνη στην Τουρκία. Μαχητικούς χαιρετισμούς σε Ιστάνμπουλ, Άγκυρα, Αμέντ (Ντιγιαρμπακίρ), Εσκισεχίρ, … και σε όλους τους διωκόμενους κι αιχμάλωτους εξεγερμένους, καθώς και στη μνήμη των δολοφονημένων.

μτφρ. από τ’ αγγλικά / η προκήρυξη στα γερμανικά εδώ