Αργεντινή: Απαλλάχθηκαν των κατηγοριών τα 4 συντρόφια που διώκονταν από το 2010 λόγω της αλληλέγγυας στάσης τους με τον αναρχικό Γιάννη Δημητράκη

Στις 30 Ιούλη 2013 στα δικαστήρια του Κομοντόρο Πυ στο Μπουένος Άιρες αποφασίστηκε η απαλλαγή κατηγοριών για τα 4 συντρόφια που είχαν συλληφθεί έξω απ’ την ελληνική πρεσβεία το 2010. Εκείνη την εποχή ο βασανιστής δικαστής Μπονάδιο τους είχε ασκήσει δίωξη επικαλούμενος τη μούφα της «ιδεολογικής επιβολής».

Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα το 2010 στο Μπουένος Άιρες μπροστά στην ελληνική πρεσβεία, σε αλληλεγγύη στον (τότε κρατούμενο) σύντροφο Γιάννη Δημητράκη, προέκυψαν δυσμενείς συνθήκες με αποτέλεσμα να συλληφθούν 4 άτομα, που φυλακίστηκαν για δέκα μέρες στις φυλακές της Εσέισα, διωκόμενα με διάφορες κατηγορίες μέχρι και τις 30 Ιούλη του τρέχοντος έτους (οπότε και βγήκε η δικαστική απόφαση της απαλλαγής τους).

Προσδοκώντας να ενεργούμε με περισσότερη ευστοχία και να ’μαστε σε μεγαλύτερη επιφυλακή, εξακολουθούμε την αλληλέγγυα δράση μας. Οικοδομώντας τη συνενοχή που μας συναδελφώνει στην εξέγερση, προχωράμε μπροστά και χαιρετίζουμε με αλεγρία τ’ «απαλλαγμένα» συντρόφια, ενισχύοντας τις δυνάμεις μας και βαδίζοντας από κοινού σ’ αυτό το μονοπάτι λευτεριάς. Σφιχταγκαλιασμένοι/-ες συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουν τ’ αδέρφια μας στην Ελλάδα.

Αλληλεγγύη και άμεση δράση!

πηγές: α, β, γ