Νέα Υόρκη: Δράση αλληλεγγύης σε φυλακισμένο αρνητή του grand jury

(φωτ. από άλλο σαμποτάζ, τον Ιούλη του 2013)

Στην πόλη της Νέας Υόρκης οι άνθρωποι έχουνε συνηθίσει να τρώνε στη μάπα ταπεινώσεις. Δεν μπορεί κανείς να βγει για μια γρήγορη βόλτα χωρίς να διανύσει παραστρατιωτικού τύπου συνθήκες. Έχουμε ένα δήμαρχο ο οποίος έχει να το περηφανεύεται πως διαθέτει μια αστυνομική δύναμη η οποία επέχει ρόλο προσωπικής του στρατιάς. Εδώ και πολλά χρόνια, η ίδια αστυνομική δύναμη με ατιμωρησία δολοφονεί φτωχούς κι ανθρώπους που δεν είναι λευκοί. Και, για ν’ αποδείξει πως δεν παίζεται, η ίδια δύναμη κρατάει αιχμάλωτο τον αγαπημένο μας σύντροφο Τζέρρυ Κοχ [Jerry Koch]* από το τελευταίο πολιτικό κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε κι ύστερα.

Έχουμε την πρόθεση να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι η κρατική καταστολή δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Όλοι κι όλες μας έχουμε παρακολουθήσει πώς η citibike** έχει μολύνει την πόλη με εταιρικά λογότυπα, που μας προσπερνάνε και μας κατακλύζουν περισσότερο κι απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει. Πριν από λίγες νύχτες, σαμποτάραμε αρκετά σημεία στάθμευσης και μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων της citibike, και θέσαμε τους σταθμούς αυτούς εκτός λειτουργίας. Τουλάχιστον είμαστε ευτυχείς που μπόλικες απ’ αυτές τις αηδιαστικές εταιρικές ρεκλάμες υποχρεώθηκαν να φύγουν απ’ το δρόμο για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο κράτος λέμε πως πρέπει να γνωρίζει καλά ότι οι ενέργειές του δε θα μείνουν αναπάντητες.

Στα συντρόφια μας θυμίζουμε πως δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε αυτά τα ξεφτιλίκια να συνεχίζονται.

Ας εξακολουθήσουμε τις επιθέσεις, μέχρι την επανάσταση!
Μέχρι το θάνατο του κράτους! Μέχρι το θάνατο του καπιταλισμού!

πηγή

* αναρχικός και νομικός ακτιβιστής που φυλακίστηκε λόγω της επανειλημμένης του άρνησης να καταθέσει ενώπιον ομοσπονδιακού μεγάλου σώματος ενόρκων στην περιοχή της Νέας Υόρκης· περαιτέρω πληροφορίες στ’ αγγλικά: i, ii

** με κύριο χορηγό τον τραπεζικό όμιλο Citigroup