Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ: Σαμποτάζ σε εγκαταστάσεις φιλοναζιστικού συναυλιάδικου

Την Παρασκευή, 13 Σεπτέμβρη, μια ταξιαρχία απ’ τους Αντιφασίστες Σπάστες Καμπινέδων ανταποκριθήκαμε στο ανοιχτό κάλεσμα δράσεων για την ακύρωση της συναυλίας της μπάντας Death in June στο συναυλιάδικο Mezzanine του Σαν Φρανσίσκο. Λίγες μέρες πριν, είχε ζητηθεί δημοσίως απ’ το Mezzanine να ματαιώσει τη φασιστική συναυλία, ειδάλλως θα το έκαναν οι αντιφασίστες.

Οι διοργανωτές της συναυλίας στο Mezzanine είχαν επιλογή. Παρ’ ότι ενημερώθηκαν πως η μπάντα που θα φιλοξενούσαν είναι φασιστική και ρατσιστική, επέλεξαν συνειδητά να της δώσουν χώρο.

Γι’ αυτό λοιπόν σπάσαμε όλες τις τουαλέτες του συναυλιάδικου, χτυπώντας μια ζωτικής σημασίας υποδομή για τη λειτουργία του μέρους, και τους κάναμε ζημιά που ανέρχεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Δεν πρόκειται για εκδίκηση. Είναι απλά μια προειδοποίηση του τι παθαίνει κανείς όταν υποστηρίζει φασιστικές μπάντες.

Το γεγονός ότι ο δηλωμένος γκέι μουσικός Douglas Pierre [Pearce] παίζει πλάι σε σημαίες του ουράνιου τόξου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη ομοφυλοφίλων ανάμεσα στις γραμμές των γερμανικών Ταγμάτων Εφόδου (SA), αποτελεί για εμάς πρόκληση απέναντι στους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος και προσβολή στη μνήμη των τόσων ομοφυλόφιλων θυμάτων του ναζιστικού παρελθόντος και παρόντος της Γερμανίας.

Καλή Παρασκευή και 13, γαμιόληδες!
Ποτέ δε συγχωράμε! Ποτέ δεν ξεχνάμε!

Ειλικρινώς,
Ταξιαρχία απ’ τους Αντιφασίστες Σπάστες Καμπινέδων

Όχι γκέι σαν τον στρασσερικό μουσικάντη Ντάγκλας Πιέρ, αλλά κουίρ που περνάμε στην αντεπίθεση· αυτό ’ναι ο αντιφασισμός.

πηγή