Φρανκφούρτη: Πράξη αλληλεγγύης για την προσφυγική ομάδα «Λαμπεντούζα στο Αμβούργο»

Άμεση δράση ενάντια στο πογκρόμ σε βάρος προσφύγων της Λαμπεντούζα που έχουν εγκατασταθεί στο Αμβούργο:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τη νύχτα της 16ης προς 17η Οκτώβρη 2013 επιτεθήκαμε στα γραφεία του SPD (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας) στη συνοικία Νόρντεντ της Φρανκφούρτης, καταστρέφοντας πόρτες και παράθυρα.

Κομματικοί αξιωματούχοι όπως ο Όλαφ Σολτς του SPD, δήμαρχος του Αμβούργου, είναι υπαίτιοι για την πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος των προσφύγων, η οποία αποκλείει και ποινικοποιεί ανθρώπους με βάση τον τόπο προέλευσης, το ιστορικό και το χρώμα του δέρματός τους. Ξέρουμε ότι, όσον αφορά τέτοια ζητήματα, το παράρτημα του SPD στο Αμβούργο δε διαφοροποιείται σε τίποτε απ’ το αρχηγείο τους στη Φρανκφούρτη. Γι’ αυτό και η επίθεσή μας δε στρέφεται μονάχα κατά του τοπικού τομέα του SPD, αλλά συνολικά εναντίον του κόμματος αυτού και όλων όσων στηρίζουν τέτοιες πολιτικές.

Η μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη είναι συνέπεια μιας καπιταλιστικής παγκόσμιας τάξης η οποία στερεί ολότελα από ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας τη δυνατότητα να αυτοκαθορίσουν τις ζωές τους. Η πτήση προς τα εύπορα γκέτο της ευρωπαϊκής επικράτειας φαντάζει σαν την τελευταία ευκαιρία διαφυγής απ’ το διωγμό και την απειλή της οικονομικής εξόντωσης. Οι πολιτικές ελίτ απαντούν με νόμους που θεσπίζουν διακρίσεις, και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά με στρατιωτικό συνοριακό αποκλεισμό. Στη Γερμανία, πάλι, το μόνιμο άχτι τους το βγάζουνε όλο και εντονότερα μέσω αντιπροσφυγικών ενεργειών.

Στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές, όπως και ενάντια στον καθημερινό ρατσισμό του κοινωνικού «κεντρώου χώρου», και αντιπροτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες μαζί με τη μάχη που δίνουμε ενάντια σε κεφάλαιο, κράτος και έθνος.

Μέσω αυτής της δράσης δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους παρανομοποιημένους ανθρώπους στο Αμβούργο και οπουδήποτε αλλού, και στηρίζουμε το αίτημα για δικαίωμα παραμονής σε όλες κι όλους.

Στέλνουμε επίσης συντροφικούς χαιρετισμούς σε κάθε ακτιβιστή και ακτιβίστρια που έχει βάλει μπρος έναν αγώνα κατά της ρατσιστικής πολιτικής, στο Αμβούργο και παντού.

Ούτε σύνορα, ούτε έθνη!

πηγή