Ρίο ντε Ζανέιρο: Κινητοποίηση ενάντια στις εκτοπίσεις και στο κλείσιμο σχολείων

Κάθε κατάληψη είναι ένα οδόφραγμα
Κάθε κατάληψη είναι ένα οδόφραγμα

Στη 2η Λαϊκή Συνέλευση της Ζώνης του Λιμανιού αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε άλλη μία πορεία, στις 5 η ώρα το απόγευμα της 24ης Οκτώβρη 2013, αυτήν τη φορά ξεκινώντας από το λόφο της φαβέλας του Μόρρου ντα Προβιντένσια, περνώντας από την πλατεία Λάργου ντου Κρουζέιρου (όπου πολλά σπίτια είναι μαρκαρισμένα προς έξωση), κατηφορίζοντας στην οδό Λαδέιρα ντου Μπαρόζου μέχρι το σταθμό τρένων Σεντράλ ντου Μπραζίλ, εκεί όπου βρίσκεται το τελεφερίκ-σύμβολο των εξώσεων στην Προβιντένσια. Θα καταλήξουμε στην πλατεία Μαουά, εκεί όπου βρισκόταν το πολιτειακό κολέγιο Βισέντε Λισίνιου Καρντόζου, του οποίου την παύση λειτουργίας διέταξε φέτος ο κυβερνήτης Σέρζιου Καμπράλ. Θα κλείσουμε όλους τους δρόμους της περιοχής δείχνοντας τον ξεσηκωμό μας απέναντι στις κρατικές πολιτικές.

Στόχος είναι να καταγγείλουμε στους κατοίκους της ζώνης και στην κοινωνία γενικότερα την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται 800 οικογένειες στην Προβιντένσια που απειλούνται άμεσα με εκτοπισμό, τόσο στην κατάληψη αστέγων Κιλόμπο ντας Γκερρέιρας, που παραμένει χωρίς ρεύμα, νερό και υπό διαρκή απειλή έξωσης, όσο και στην κατάληψη αστέγων Σικίνια Γκονζάγκα, η οποία αντιστέκεται εδώ και 8 χρόνια παρά τις κρατικές τρικλοποδιές στα έργα υποδομών του κτηρίου. Επίσης θα καταγγείλουμε το κλείσιμο των δύο πολιτειακών σχολών της ζώνης του λιμανιού, δηλαδή του κολεγίου Βισέντε Λισίνιου Καρντόζου και του κολεγίου Μπενζαμίν Κονστάντ.

Κάτοικοι, καθηγητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, πλανόδιοι μικροπωλητές, μαύρα μπλοκ, όλοι κι όλες μαζί ενάντια στα έργα ανάπλασης!

Κάντε χώρο γιατί περνάει η λαϊκή εξέγερση!

πηγή