Γαλλία: Ανακοίνωση σχετικά με διείσδυση νεοναζί στον αγώνα απελευθέρωσης των ζώων

Εδώ και αρκετούς μήνες, για να μην πούμε κάμποσα χρόνια, στο κίνημα προστασίας/απελευθέρωσης ζώων στη Γαλλία έχουνε διεισδύσει ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες.

Στις 5 Ιούνη 2013 (στο Παρίσι) ο Κλεμάν Μερίκ, βέγκαν κι αντιφασίστας αγωνιστής, δολοφονήθηκε από τον Εστέμπαν Μορίγιο, έναν απ’ τους ακροδεξιούς που γυρόφερναν τεκταινόμενα της απελευθέρωσης ζώων στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Έκτοτε τίποτα δεν έχει αλλάξει: ακροδεξιοί και ναζήδες εξακολουθούν να γίνονται ευπρόσδεκτοι σε σχετικές διαδηλώσεις, κι η πλειονότητα των ακτιβιστών στη Γαλλία δε φαίνεται να χολοσκάνε γι’ αυτό.

Το μήνυμά μας είναι σαφές: το κίνημα προστασίας/απελευθέρωσης ζώων ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ξεκάθαρα αντιφασιστικό. Δεν πρόκειται ν’ ανεχτούμε το ρατσισμό, το σεξισμό ή την ομοφοβία, κι αυτό είναι στ’ αλήθεια ζήτημα καθενός/καθεμιάς που νοιάζεται πραγματικά γι’ αυτόν το σκοπό. Ζητάμε από κάθε άτομο που συμμετέχει σε πρωτοβουλίες απελευθέρωσης των ζώων στη Γαλλία και σ’ όλο τον κόσμο να ταχθεί σθεναρά ενάντια στο ρατσισμό, στο σεξισμό και στην ομοφοβία. Οι ακροδεξιές πολιτικές δεν έχουνε καμία θέση στην απελευθέρωση (και) των ζώων, κι αυτό δε θ’ αλλάξει ποτέ.

πηγή