Μάλμε, Σουηδία: Δράση αλληλεγγύης στον Μάριο Γκονσάλες, σύντροφο αιχμάλωτο στο Μεξικό

«Λευτεριά στον Μάριο Γκονσάλες! Το Μεξικό βασανίζει. Δύναμη, συντρόφι!»

Την Πέμπτη, 19 Δεκέμβρη 2013, διάφορα συντρόφια μαζευτήκαμε έξω από το προξενείο του Μεξικού στη σουηδική πόλη του Μάλμε, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Μάριο Γκονσάλες, απαχθέντα στα μεξικανικά κελιά.*

Μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια, εξηγώντας τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα και τη στρατηγική του μεξικάνικου κράτους, που, όπως όλα τα κράτη, θέλει να τελειώνει με την αντίσταση και με τις ατομικότητες και ομάδες που ενεργούν εναντίον οποιασδήποτε μορφής κυριαρχίας.

Επιδώσαμε επίσης ένα κείμενο στο προξενείο, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Μάριο Γκονσάλες, καθώς και όλων των πολιτικών κρατουμένων στο Μεξικό.

Δεν ξεχνάμε κανέναν αιχμάλωτο σε ολάκερη τη γη, τον Νικ (αντιφασίστα του Επαναστατικού Μετώπου, φυλακισμένο στη Σουηδία), τους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν (στη Χιλή), τα κρατούμενα μέλη της ΣΠΦ (στην Ελλάδα), τον Φρανσίσκο και τη Μόνικα, και τον Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα (στην Ισπανία), τον Μάρκο Καμένις (στην Ελβετία)… και όλα τ’ αδέρφια που ασπάστηκαν τη δράση!

στα ισπανικά

* Τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη, ο Μάριο σταμάτησε την απεργία πείνας που διεξήγαγε για σχεδόν δύο μήνες, χωρίς ωστόσο να γίνει άρση της προφυλάκισής του. Ο σύντροφος είναι έγκλειστος από τις 2 Οκτώβρη 2013.